Social, Stiri Brasov

De mâine, elevii brașoveni merg din nou la școală. Excepție sunt câteva școli din județ

elevi-zapadaÎn ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, desfășurată astăzi, 11 ianuarie 2017, s-a hotărât ca începând de mâine, 12 ianuarie 2017, să fie reluate cursurile în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Brașov.

Prefectul județului Brașov a solicitat tuturor membrilor comitetului să monitorizeze, potrivit competențelor, realizarea activităților cuprinse în planul de măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor fenomenelor meteorologice specifice sezonului rece, dintre care amintim: menținerea în stare de viabilitate a rețelei de drumuri județene și naționale, supravegherea prin medicii de familie a categoriilor de persoane considerate cu grad de risc ridicat (gravide, bolnavi cronici, persoane vârstnice cu nevoi speciale, bolnavi care necesită dializă), monitorizarea aprovizionării cu combustibil și starea de funcționare a sistemelor de încălzire din unitățile de învățământ, identificarea și protejarea persoanelor fără adăpost, identificarea locuințelor izolate sau a drumurilor greu accesibile.

Unde sunt școlile închise toată săptămâna

După cum a precizat ieri inspectorul școlar general Ariana Bucur, câteva școli din județ vor rămâne închise pe parcursul întregii săptămâni, deoarece au probleme în ceea ce privește asigurarea încălzirii.

De exemplu, la Augustin vor rămâne cursurile suspendate, pentru că au reclamat că au lemnele ude și nu pot face focul. Și la Măieruș, centrala e mai veche și din cauza temperaturilor scăzute nu are randament și nici la Vlădeni nu s-a putut asigura o temperatură confortabilă. Prof. Ariana Bucur a atras însă atenția că toate orele suspendate vor trebui recuperate, mai ales că există stabilit un calendar foarte strict al probelor de examen.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

 1. Crăciun Maria

  Părinții care au copii de grădiniță, și fără sprijin (bunici în oras) ce au făcut cu copii?
  Este normal sa plătim salariile bugetarilor și o bona pentru ca sunt -22 grade, copii de grădiniță locuind cel mult la câteva blocuri distanta, iar părinții făcând 25 km pana la munca (unii beneficiind de liber, alții nu).
  Copii pana la 2 ani au mama ca insotitor (plătit de stat), iar copii peste 2 ani înscriși la grădiniță nu beneficiază de insotitor când e grădiniță inchisa (poate sta singur în casa, nu?)
  Părinții au 21 de zile de concediu, iar copii 80 zile libere.Diferenta de 59 zile cum se poate acoperi legal?
  În tari din UE, grădinițele și școlile vin în sprijinul părinților prin deschiderea acestora în tot timpul anului.Copii intre 1 și 10 ani având nevoie de insotitor, nu pot fi lăsați singuri în casa.
  Iar pentru cei ce doresc mai multa vacanta pentru copii lor, ii pot întrerupe de la grădiniță o perioada mai lunga în timpul verii, iar cei ce nu pot, sa aibă o opțiune.

  Creșele sunt deschise mult mai mult decât grădinițele, cum se explica asta?Pe timpul gerului nu au fost închise deloc, iar prima zi de deschidere a fost 3 Ianuarie.

  Iar aceasta vreme de afara este perfect normala pentru luna Ianuarie, chiar dacă în ultimii ani a fost mai cald.
  Este o normalitate și nu “IAD ALB”.
  Este iarna și iarna ninge și e ger.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*