Social, Stiri Brasov

Primul Cod portocaliu de ger pentru Brașov a determinat autoritățile să facă inventarul posibilelor spații de cazare pentru „sinistrați”

termometru-gerChiar dacă și acum două ierni la Brașov mercursul din termometree a depășit – 30 de grade Celsius, acum este pentru prima dată când meteorologii au emis un cod portocaliu de ger pentru județul nostru. Astfel, pentru a nu exista surprize neplăcute, la nivelul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) din Primăria Brașov s-a instituit un serviciu de permanență, care, pentru început, a inventariat toate spațiile unde ar putea fi cazate persoanele fără adopost sau cele care tranzitează orașul și nu și-ar mai putea continua drumul, din cauza fenomentelor extreme.

„Primul loc avut în vedere pentru cazarea oamenilor străzii este Centrul pentru Persoane fără Adăpost de pe strada Zizinului. Acolo, capaciatatea normală este de 90 de locuri, dar în cayuri extreme se poate suplimenta pană  la 130-135 de locuri, prin ducerea unor paturi suplimentare în camere sau a unor saltele. Totuși, având în vedere că în cursul acestei ierni, numărul celor care au stat noaptea la acest centru nu a trecut de 65, nu cred că se va ajunge la astfel de situații. De exemplu, în noaptea de duminică spre luni, de pe străzile Brașovului au fost au fost aduși la Centrul de pe Zizinului 4-5 oameni fără adăpost”, a explicat șeful Serviciului de Urgență, Emil Pușcașu.

De asemenea, în cazul în care vor fi mai multe persoane fără adăpost, acestea ar putea fi cazate și în incinta internatelor școlare, unde, de asemenea, există și cantine. „Potrivit legislației, «sinsitraților» va trebui să le asigurăm hrana pentru 72 de ore, norma fiind de 2000 de calorii / 24 de ore”, a mai spus Pucașu.

Numerele de urgență pentru perioada de ger

Pe durata codului portocaliu, brașovenii pot suna la orice oră la dispeceratele Primăriei, respectiv la numerele de telefon 0268/416-55 sau 0268/984. Nu în ultimul rând, cei de la SVSU vor ține legătura în permanență cu furnizorii de utilități, pentru a se identifica și remedia eventualele probleme, dar și cu Pompierii, Ambulanța, Poliția Locală, cu firmele de deszăpezire, pentru a se interveni în cel mai scurt timp în cazurile urgente ”, a continuat șeful SVSU Brașov.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*