Stiri Brasov, Turism

Hotelierii din Poiana Brașov și Predeal, pregătiți de Revelionul pe stil vechi

schi-poiana-brasovÎn Poiana Brașov stratul de zăpadă măsoară 120 de cm în partea superioară a Masivului Postăvarul și 100 de cm la bază.

„Starea zăpezii de pe cele șapte pârtii ale domeniului schiabil este una foarte bună, la fel și condițiile de schiat, dintre cele mai bune. Și în stațiune stratul de zăpadă depășește 60 de cm. Temperatura înregistrată luni dimineața în partea superioară a Masivului Postăvarul a fost de minus 22 de grade Celsius, iar în partea inferioară de minus 17 grade Celsius”, a spus administratorul Domeniului Schiabil din stațiune, Dorin Drăgoi.

În Poiana Brașov, gradul de ocupare pentru petrecerea Revelionului pe rit vechi este între 70-90%, în funcție de hotel, începând de joi, a declarat Nora Dudiță, de la Asociația pentru Promovarea Turismului din Poiana Brașov.

Hotelierii din Predeal fac ultimele pregătiri pentru petrecerea Revelionului pe rit vechi care va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni.

„Față de Crăciun, numărul rezervărilor este mai mare. Așteptăm turiști din Republica Moldova, Ucraina, chiar și din Rusia, care vor petrece Revelionul pe rit vechi. Pregătirile sunt aproape de final, iar condițiile pentru practicarea sporturilor de iarnă sunt foarte bune. Toate pârtiile sunt deschise, stratul de zăpadă fiind de peste 70 de cm pe pârtii. Și transportul pe cablu pe pârtia Clăbucet funcționează, atât telescaunul cât și teleschiul”, a declarat Cătălin Câmpeanu, reprezentant al Asociației pentru Promovarea Turismului Predeal.

Potrivit meteorologului Mioara Bălan de la stația meteo Predeal, stratul de zăpadă în stațiune măsura luni 51 de cm, iar temperatura a fost de minus 18 grade Celsius, „o temperatură normală pentru această perioadă“.

În zona localității Fundata stratul de zăpadă a ajuns la 48 de cm, iar temperatura înregistrată luni dimineața a fost de minus 20 de grade Celsius, „o temperatură care se înregistrează mai rar în zonă la această dată“, a afirmat meteorologul de la stația meteo Fundata, Mioara Țâșteanu.

Cea mai scăzută temperatură din Transilvania s-a înregistrat la Brașov, în data de 8 ianuarie 2015, când termometrele au coborât la minus 33,3 grade Celsius, depășindu-se recordul de ger înregistrat în luna ianuarie, după cum preciza la acea dată meteorologul șef al Serviciului Regional de Prognoză a Vremii Sibiu, Mihaela Stăncescu.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*