Social, Stiri Brasov

15 de oameni ai străzii „de import” au ajuns la Azilul de Noapte. În total, 92 de persoane au cerut un pat la adăpost, în ultima noapte

persoane-fara-adapost39 de oameni fără un acoperiş deasupra capului au cerut, aseară, să fie cazaţi peste noapte la Centrul pentru Persoane fără Adăpost din cadrul Direcţiei de Servicii Sociale Braşov. Dintre aceștia, 15 erau din afara județului și au venit la centru, după ce temperaturile au scăzut foarte mult. Celor 39 de persoane li s-au alăturat 27 de oameni ai străzii care merg de obicei să înnopteze la centru și alți 26 care sunt cazați în Centrul Rezidențial (practic locuiesc în permanență acolo, fiindcă au un serviciu), după cum a precizat directorul DSS, Mariana Topoliceanu. În total, în Centru au fost cazate pe timp de noapte 92 de persoane, însă numai 26 dintre acestea s-au temut de ger și au rămas cazate în centru și peste zi. „În Centru pot fi găzduite până la 100 de persoane, dacă dorm doar în paturi şi până la 120 de persoane, în condiţiile în care punem și saltele suplimentare”, a precizat Topoliceanu.

Braşovenii care vor să-i ajute pe oamenii străzii să treacă peste iarnă o pot face oferind haine groase. În cazul în care vor să doneze alimente, trebuie să poată acoperi măcar un număr de 50 de porţii, pentru a nu se crea conflicte între beneficiarii azilului de noapte.

 

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*