Economic, Stiri Brasov

Ecopack mizează anul acesta pe afaceri de 29 de milioane de euro

ecopackProducătorul de ambalaje din carton Ecopack Ghimbav, controlat de omul de afaceri Vladimir Cohn, mizează în acest an pe o creştere de până la 10% a afacerilor faţă de anul trecut. Compania a estimat pentru 2016 afaceri totale de 120 milioane de lei (26,7 milioane de euro) şi o creştere de 5% a capacităţii de producţie faţă de anul anterior.

Astfel, cifra de afaceri a Ecopack Ghimbav din acest an ar putea ajunge la aproximativ 132 milioane de lei (peste 29 milioane de euro). În portofoliul Ecopack se regăsesc companii din mai multe industrii, însă cea mai mare parte a ambalajelor fabricate la Ghim­bav (65%) ajung la cli­enţi din industria bu­nurilor de consum, po­trivit unor infor­ma­ţii anterioare.
„Estimăm pen­tru 2017 o creş­tere de 5-10% a ci­frei de afaceri, faţă de anul trecut. În ceea ce priveşte capa­citatea de producţie, în 2016 creşterea a fost de 5% faţă de anul an­te­rior“, a declarat Re­mus Cră­­ciun, ge­ne­ral manager al companiei Ecopack. Ca­pa­citatea de producţie a fabricii Ecopack din Ghim­bav este de apro­ximativ 100 mil. mp de ambalaje de car­ton pe an, prin­ci­palii clienţi fiind com­paniile multi­naţio­nale care au fabrici în România, dar şi firmele cu capi­tal autohton. Peste ju­mă­tate din pro­duc­ţia de am­balaje a Eco­pack mer­ge în indus­tria bunurilor de larg consum (alimente, bă­u­turi, produse de igienă per­sonală), însă compania are clienţi şi din industriile electronică, electro­tehnică, de piese şi subansambluri auto.
Ecopack a început să exporte ambalaje pentru produse proaspete în Grecia, Moldova şi Bulgaria, potrivit unor declaraţii anterioare ale companiei. Ecopack vinde însă şi o pondere importantă din producţie intermediarilor, acelor companii mici care cumpără doar plăci de carton de la marile fabrici şi care produc în unităţi „de casă“ ambalaje în general pentru companiile medii şi mici (care cer volume mai mici de ambalaje).
Ecopack mai controlează, pe lângă fabrica din Ghimbav, şi fabrica de hârtie pentru carton ondulat Ecopaper din Zărneşti. Compania Ecopaper a avut în 2015 o cifră de afaceri de circa 168 milioane de lei (37,4 milioane de euro), un profit net de 13,8 mil. lei (3 mil. euro) şi un număr mediu de 197 de angajaţi, conform site-ului Mi­nis­te­rului Finanţelor.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*