Social, Stiri Brasov

Campanie gratuită de testare a plămânilor într-un centru medical din Brașov

astm-bronsicÎn 2017, Theramed Healthcare – Centru National de Alergie si Astm continuă campaniile începute în anul 2010 prin organizarea a unei campaniei de testare gratuită a functiei pulmonare (spirometrie). Anul acesta campania se desfasoara sub tematica „PLĂMÂNII TĂI SUNT SĂNĂTOŞI?”

Testarea va avea loc numai pe baza de programare la sediul Theramed Healthcare – Centru National de Alergie si Astm, str. Pictor Ion Andreescu nr 2A, in perioada 12-14 ianuarie 2017. Programarea se poate face online – www.theramed.ro sau la numarul de telefon 0723 26 50 23.

 

Ce este astmul?

 

Astmul este o boală inflamatorie cronică a căilor respiratorii. Astmul produce episoade recurente de respiraţie şuierătoare (wheezing), lipsă de aer (dispnee), apăsare în piept şi tuse. Simptomele astmatice variază pe parcursul aceleiaşi zile, în cadrul săptămânii, precum şi pe întreg parcursul anului, de la o lună la alta. Ele sunt mai grave noaptea şi în primele ore ale dimineţii. De asemenea, gravitatea astmului diferă de la o persoană la alta.

 

Ce se întâmplă cu plămânii mei dacă am astm?

 

În timpul unei respiraţii normale fluxul de aer intră şi iese liber din plămâni. Atunci când astmul nu este controlat, căile respiratorii sunt inflamate şi edematiate. Ele devin foarte sensibile la schimbările din mediul înconjurător şi poate apărea criza astmatică. În timpul acesteia, pereţii căilor respiratorii se edematiază, muşchii din jurul acestora se contractă, iar mucusul care se secretă în cantitate mare obturează căile respiratorii, făcând respiraţia foarte dificilă.

 

Câţi oameni sunt afectaţi de astm?

 

Astmul reprezintă astăzi o problemă de sănătate publică, fiind frecvent subdiagnosticat şi subtratat, cu prevalenţă în creştere mai ales la copii şi adolescenţi, cu o creştere îngrijorătoare a formelor severe. Astmul afectează oameni de toate vârstele, dar cel mai adesea începe în copilărie. Astăzi este cea mai importantă boală cronică a copilului. Astmul este o boală cu o prevalenţă semnificativă şi în continuă creştere. Potrivit raportului Global Burden of Asthma (2004) aproximativ 300 de milioane de oameni din întreaga lume au astm. Incidenţa este variabilă cu regiunea geografică şi cu vârsta. Pentru Europa rata prevalenţei este de 10% la copii şi de 5% pentru adulţi. In Statele Unite peste 24 de milioane de oameni sunt cunoscuţi ca având astm, dintre care aproape 6 milioane sunt copii.

 

Factori declanşatori ai astmului

 

Astmaticul are inflamaţie cronică a căilor aeriene. Sub acţiunea unei game largi de factori (“triggeri”), căile respiratorii ale pacientului astmatic se contractă mult mai repede şi mai viguros decât la o persoană sănătoasă cu apariţia atacurilor de astm.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*