Stiri Brasov, Timp liber

2 milioane de lei, în joc anul acesta pentru proiecte culturale. Organizatorii de evenimente culturale pot depune începând de astăzi cereri pentru finanțare la Primăria Brașov

culturaAstăzi, Primăria Brașov lansează ediția 2017 a Programului de finanțare de la bugetul local al proiectelor culturale.  Suma disponibilă pentru acest an a fost dublată față de anul trecut, fiind rezervate din bugetul local 2 milioane de lei pentru astfel de proiecte.  „În anul 2015, au beneficiat de finanțare 10 proiecte, iar anul trecut 19. Am luat decizia de a suplimenta bugetul pentru anul 2017, pentru că este necesar să acordăm o atenție deosebită vieții culturale a Brașovului”, a subliniat viceprimarul Brașovului Costel Mihai.

De aceste finanțări pot beneficia proiecte din arii tematice precum arte vizuale și arhitectură, activități muzeale, teatru, dans, muzică, patrimoniu cultural național, patrimoniu imaterial, intervenție culturală, educație culturală, diversitate culturală, condiția fiind ca proiectele să se încadreze în Strategia culturală a municipiului Brașov 2013-2030.Valoarea minimă a finanțării este de 20.000 de lei/proiect, iar valoarea maximă a finanțării este de 100.000 de lei, iar cota maximă a cofinanțării ce poate fi obținută de la bugetul local este de maxim 80% din bugetul total al proiectului, iar solicitanții au obligația de a asigura contribuția de 20%.

Proiectele pot fi depuse în maximum 30 de zile calendaristice de la data lansării anunțului, iar dacă se respectă termenele prevăzute în procedură, rezultatele urmează a se anunța în 82 de zile de la această dată. În situația în care, în urma primei sesiuni, nu se depun suficiente proiecte pentru a se acoperi suma de două  milioane de lei, în termen de 30 de zile de la anunțarea rezultatelor, municipalitatea va mai organiza o sesiune.

Finanțarea nu se poate folosi pentru salarii

„Anul acesta, programul de finanțare a proiectelor culturală are mai multe noutăți. Astfel, din comisia de evaluare a proiectelor va fi compusă din cinci persoane, dintre care un reprezentant al Consiliului Local, unul al Executivului Primăriei și trei personalități din domeniul cultural, care au o experiență de cel puțin trei ani în domeniu. Dacă în anii precedenți, pentru a deveni eligibil, un proiect trebuia să obțină minim 80 din 100 de puncte, în acest an, punctajul minim pentru ca un proiect să fie admis a fost redus la 70. O altă noutate este că toate documentele solicitate prin ghid trebuie depuse încă de a început, spre deosebire de anii trecuți, când dosarul se putea completa pe parcurs”, a explicat Mihai Costel. Acesta a mai subliniat faptul că finanțările nerambursabile acordate din bugetul municipalității nu pot fi folosite pentru plata utilităților aferente sediilor sau beneficiarilor sau angajaților și nici nu pot fi folosite pentru acoperirea unor debite ale beneficiarilor sau pentru cheltuieli salariale ale. 15 % din cuantumul finanțării va fi achitat abia după ce va fi prezentat raportul final., suma crescând față de anul trecut, când era de numai 5%.

 Nu în ultimul rând, pentru a putea obține finanțarea de la bugetul local, solicitanții trebuie să prezinte un buget detaliat al evenimentului și trebuie să fie atenți când își estimează cheltuielile, pentru că unele nu sunt eligibile.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

2 Comentarii

  1. Pingback: Cererile pentru finanțarea proiectelor culturale, unde suma disponibilă este de 2 milioane de lei, se pot depune până în 10 februarie - Biz Brasov

  2. Pingback: Doar 2 proiecte culturale în cursa lansată de Primărie pentru finanțări nerambursabile. Vineri este termenul limită de depunere a proiectelor, suma disponibilă fiind de 2 milioane de lei - Biz Brasov

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*