Stiri Brasov, Turism

Spectacolul gheții la Canionul Șapte Scări. Dacă nu vor fi ninsori puternice sau viscol, obiectivul va fi deschis pentru turiști în weekend

Odată cu venirea gerului, Canionul Șapte Scări s-a transformat într-un loc impresionant, unde gheața a transformat cascada într-un loc cu adevărat spectaculos. Astfel, obiectivul este o atracție pentru cei care se încumetă să străbată cărările de munte și să ajungă la cele șapte scări, unde au parte de un spectacol unic. În cursul iernii, canionul este deschis sâmbăta şi duminica, între orele 12.00 şi 16.00, dar numai dacă vremea este favorabilă. Șeful Serviciului Silvoturism din cadrul Regiei Locale a Pădurilor (RLP) Săcele, Cristian Popa, a precizat că în zilele de în 2 şi 3 ianuarie 2017 au fost 400 de vizitatori plătitori. „Dacă nu vor fi ninsori puternice şi viscol, va fi deschis şi în acest weekend”, a spus Cristian Popa.

În ultimii trei ani, după ce zona a fost reabilitată și au fost montate noi pasarele şi scări, numărul de vizitatori a crescut foarte mult, mai ales că a mai apărut o atracție: sistemul de tiroliene. „În anul 2014 au fost 38.000, pentru trecerea prin canion s-au vândut 38.000 de bilete, în 2015 – 49.850, iar anul trecut 60.981. În 2016, din taxa de trecere prin canion şi din taxele plătite de cei care au utilizat tirolienele s-au încasat 920.000 de lei. Succesul este mult mai mare decât ne aşteptam. Dacă se menţine tendinţa de creştere cu 10.000 – 15.000 de persoane pe an, vom avea o mare problemă cu asigurarea curăţeniei”, a punctat Cristian Popa.
Fotogalerie de Radu Colțea:

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*