Social, Stiri Brasov

RATBV analizează posibilitatea acordării unei reduceri nediscriminatorii pe transport pentru studenți. Și studenții de la privat ar putea avea facilități!

autobuz-zapadaDe la începutul acestui an, studenții au rămas doar cu reducerea de 50% pe transportul în comun, facilitate care se acordă conform Legii Educației și este decontată din bugetul universității. În schimb, până la finele anului trecut, studenții care frecventează cursurile Universității Transilvania au beneficiat de o reducere suplimentară de 50%, acordată din bugetul municipalității, astfel că aceștia circulau gratuit cu transportul în comun din interiorul municipiului Brașov.

O singură reducere de 50% valabilă

La finele anului trecut, prevederea prin care se acorda facilitatea din bugetul Brașovului a fost aborgată, ca de altfel și alte hotărâri ce vizau acordarea de facilități pe transportul în comun pentru diverse categorii de beneficiari. Dacă pentru pensionari, veterani de război, deportați sau elevi au fost adoptate noi hotărâri pentru acordarea de facilități, nu același lucru s-a întâmplat în cazul studenților, care practic acum trebuie să plătească 50% din contravaloarea abonamentului. Viceprimarul Mihai Costel a precizat că vechile hotărâri prin care se acordau facilități pentru diverse categorii de beneficiari au fost abrogate, deoarece Regia Autonomă de Transport s-a transformat în societate comercială de la finele anului trecut. „Având în vedere că avem un nou operator de transport, rezultat prin transformarea fostei Regii în societate comercială, Consiliul Local a modificat o serie de hotărâri de consiliu care vizau acordarea unor facilități pentru transportul în comun de către municipalitate. Decizia cu privire la acordarea facilităților pentru studenți era cuprinsă într-o hotărâre de CL în care erau date facilități pentru studenți și în ceea ce privește accesul la instituțiile de cultură și a fost abrogat doar articolul ce viza reducerea de 50% pe transport. În perioada următoare, conducerea RATBV SA va analiza din punct de vedere economic care ar fi impactul în cazul acordării unei reduceri de 50% la transportul în comun pentru studenți”, a explicat Mihai Costel.

Reducere pentru toți studenții, indiferent de universitate

Acesta a subliniat faptul că se analizează posibilitatea acordării acestei facilități pentru toți studenții, inclusiv cei care frecventează cursurile unor universități private sau ale altor forme de stat de învățământ superior, deoarece până acum au beneficiat de reducerea de 50% din bugetul municipalității doar studenții Universității Transilvania. „Noua societate trebuie să analizeze dacă va fi posibil să acordăm facilitatea tuturor studenților pentru a nu exista nici o discriminare. În funcție de răspunsul RATBV, vom elbora o hotărâre în ceea ce privește acordarea sau neacordarea acestei facilități, care va fi supusă aprobării de către Consiliul Local”, a subliniat viceprimarul Mihai Costel.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*