Stiri Brasov

Doar unul din patru brașoveni și-a asigurat locuința

asigurare-locuintaDoar 26,99% din proprietarii de locuințe din județul Brașov au încheiat polițele de asigurare obligatorie. La finele lunii noiembrie, potrivit PAID România, în județ erau asigurate doar 65.699 de locuințe.

Societatea care emite polițe de asigurare obligatorie a locuinței, PAID Romania, avea un portofoliu de 1,7 milioane de contracte în vigoare la finele anului trecut, în creștere cu 7,1% față de decembrie 2015, reiese din datele publicate de asigurător pe propria pagină web.

În primele 7 luni ale anului trecut, portofoliul PAID Romania a urcat constant, la 1,74 milioane de polițe, după care a coborât la 1,7 milioane de polițe spre finele lunii decembrie 2016.

Anul trecut, societatea a plătit pentru 543 dosare de daună despăgubiri totale de 2,45 milioane de lei, de la 3,1 milioane de lei pentru 1.013 dosare în 2015.

Datele asigurătorul disponibile pe pagina web nu fac referire la veniturile din prime subscrise, dar este de așteptat ca acest indicator să fie în creștere față de 2015, când a atins 134,86 milioane de lei la un portofoliu de 1,59 milioane de polițe.

Potrivit legii, toți proprietarii de locuințe au obligația de a încheia o poliță de asigurare, care oferă acoperire împotriva riscurilor catastrofice (cutremurelor, alunecărilor de teren și inundațiilor) în limita sumei asigurate de 10.000 sau 20.000 euro, în funcție de structura constructivă a locuinței asigurate.

În funcție de suma asigurată, valoarea primei este de 10 euro, respectiv 20 euro.

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) a fost înființată în septembrie 2009.

Primele polițe emise de PAID, cunoscute și sub denumirea PAD, au fost emise în iulie 2010.

Fondul locativ național numără aproximativ 8,8 milioane de locuințe și, raportat la numărul de polițe, gradul de cuprindere în asigurare se situează sub 20%.

Proprietarii care nu își asigură locuințele vor fi amendați de autoritățile locale cu până la 500 lei.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*