Social, Stiri Brasov

Cei 330 de falși revoluționari din Brașov au produs un prejudiciu de peste 14,66 milioane de lei

revolutionariParchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a extins cercetările în dosarul falşilor revoluţionari, arătând că în Brașov, de exemplu, 330 de persoane au primit un astfel de titlu fără drept și au avut beneficii importante.

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) au dispus extinderea acţiunii penale faţă de inculpaţii Sanda Florin, Tănase Denisa-Corina şi Cechi Cristina-Valentina, întrucât s-au constatat noi fapte penale în sarcina acestora, respectiv comiterea a cinci infracţiuni de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi a trei infracţiuni de abuz în serviciu.

Conform unui comunicat de presă remis de PICCJ, în calitate de membri ai Comisiei pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii revoluţionarilor, cei trei au emis mai multe procese-verbale, respectiv decizii, cu încălcarea legii în ceea ce priveşte condiţiile pe care o persoană trebuie să le îndeplinească pentru a primi titlul de ”Luptător cu rol determinant”.

„În consecinţă, prin includerea a cinci oraşe în categoria localităţilor în care au rezultat persoane ucise, rănite sau reţinute până la fuga dictatorului, un număr mare de persoane au primit fără drept, începând cu data de 1 ianuarie 2015, o indemnizaţie lunară de 2.020 lei, producând prejudicii bugetului de stat”, susţin achetatorii.

În Brașov, au existat 330 de persoane care au primit ilegal titlul de  „Luptător cu rol determinant”, prejudiciul fiind stabilit la 14.665.200 de lei.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*