Locuri de munca, Stiri Brasov

Poliția Locală rămâne fără agenți, deoarece aceștia fug la Poliția Națională, motivați de faptul că ies mai repede la pensie

furt-deseuri-reciclabile-politia-locala5Poliția Locală pierde personal, în favoarea poliției naționale, din lipsa unui statut care să le garanteze reducerea vârstei de pensionare. În ultima perioadă, 12 agenți locali au ales să dea concurs pentru a ocupa unul dintre posturile libere încadrul Poliției Naționale, iar 9 au și reușit să treacă peste toate probele de concurs. „În dialogul pe care l-am avut cu acești oameni, elementul principal pe care l-au adus în discuție a fost lipsa statutului și siguranța pe care îl oferă el. Dacă Lg. 155/2010 – Legea poliției locale – prevede posibilitatea încadrării muncii polițistului local în condiții speciale de muncă, ne-ar interesa adoptarea statutului care să prevadă și reducerea vârstei de pensionare pentru oamenii aflați în slujba legii. facem un exercițiu de imaginație și să ne gândim, cum ar putea un polițist de 65 de ani, să ia ori să întreprindă toate măsurile polițienești ce se impun, în cazul unui tânăr de 25 de ani care iese dintr-un local la ora 3 dimineața cu tendințe dite de violență, fiind sub influența uturilor alcoolice?! Dacă mai și avem pretenția că polițistul local în vârstă de 65 de ani va putea acționa așa cum trebuie, ne înșelăm. Acesta este doar unul dintre motivele pentru care polițistul local trebuie să beneficieze de aceleași condiții de pensionare ca și cel de la națională, iar acest lucru nu se poate face decât printr-o reglementare de ordin juridic, ce să îmbrace forma unui statut”, pa explicat directorul executiv al instituției brașovene, Nicolae Aldea.

Demersuri pentru elaborarea statului polițistului local

El susține și militează pentru obținerea acestui drept de care ar trebui să se bucure și polițistul local. Astfel, vor fi făcute toate demersurile necesare la nivel de instituție către factorii de decizie (Guvern, Parlament) pentru ca această situație fie cunoscută și pentru a putea fi luată o decizie de modificare a vârstei de pensionare. „Toata lumea trebuie să înțeleagă faptul că polițistul trebuie să fie apt, în primul rând din punct de vedere fizic, ori la o anumită vârstă, acest lucru nu se va mai putea realiza”, afirmă Nicolae Aldea. „E imperios necesar fie adoptată o astfel de reglementare (statut), poate nu 100% cum este cel al poliției naționale, dar trebuie să se facă, cel puțin pe partea de ordine publică, unde activitățile sunt mai mult decât similare cu cele de la națională”, a conchis șeful Poliției Locale.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Nu stiu dc presa spune mereu ,,politistii” politistii sunt doar cei acreditati.profesionalisti.pregatiti…cu scoala de 2-5 ani…. Si NU cei si din primarii…care sunt simpli angajati la primarie. Patati numele politiei romane.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*