Stiri Brasov, Turism

Piranha, rechini pitici, un panda roșu, dar și specii de insecte sau păsări răpitoare, câteva dintre atracțiile ce ar putea ajunge la Zoo Brașov în 2017

 

Inaugurare zoo6 oct 2014 (65)Grădina Zoologică din Brașov vrea să își diversifice oferta pentru public și în acest an, astfel că se pregătește să aducă noi specii. În prezent, în parcul din Noua sunt 68 de specii de animale, numărul exemplarelor fiind de 289. Anul trecut, au fost aduşi la Brașov lei albi, tigri albi, leoparzi ai zăpezilor, precum şi cămile albe. Alin Pînzaru, ne-a destăinuit că și în 2017 colecția de animale se va îmbogății. „În clădirea exotică, dorim să aducem tamarini, marmosete (specii de mainuțe – n.r.). Tot în acest spaţiu avem în vedere amenajarea spaţiului destinat caimanilor (o specie de crocodili – n.r.), dar şi să pregătim patru acvarii, pentru piranha, rechini pitici şi murene, ciclide africane, peşti de recif. La etaj intenţionăm să aducem diferite specii de păsări exotice şi să amenajăm o zonă destinată lumii insectelor. Totodată, în incinta Parcului Zoologic avem în plan amenajarea unor spaţii pentru specii precum panda roşu, zebre, tapir, maimuţe de talie medie şi mai multe specii de păsări răpitoare”, a spus directorul Zoo.

Se va amenaja și planetariul

De asemenea, anul acesta ar urma să înceapă şi amenajarea planetariului. „Studiul de fezabilitate a fost finalizat în 2016, iar anul acesta, în funcţie de alocaţiile bugetare se vor începe lucrările. Odată cu amenajarea planetariului  se va resistematiza şi intrarea în Grădina Zoologică, aceasta urmând să se realizeze printr-un sistem de turnicheţi”, a explicat Alin Pînzaru. Anul trecut, Zoo Brașov a avut 205.302 de vizitatori, față de 222.690, în 2015. „Anul 2015 a beneficiat de redeschiderea Grădinii Zoologice Braşov, după o lungă perioadă de lucrări şi amenajări. De asemenea, mult de 90% din speciile expuse sunt «outdoor» asta însemnând că suntem direct condiţionaţi de vreme (canicule, ploaie, vânt, ger, viscole)”, a spus Pînzaru.

Pregătiri pentru a trece cu bine de gerul năprasnic

Având în vedere că în zilele următoare se anunţă temperaturi foarte scăzute, directorul Grădinii Zoologice Braşov, Alin Pînzaru, a anunţat că au fost ajustate raţiile alimentare, pentru asigurarea surplusul energetic al animalelor, astfel încât acestea să poată trece cu bine de această perioadă. „De exemplu, lebedele albe şi negre vor primi mai mult porumb, iar ierbivorele mai multe nutreţuri concentrate. De asemenea, lebedele vor fi mutate preventiv în camere de iernat în perioada geroasă. Totodată, s-au efectuat tratamente de vitaminizare a animalelor conform indicaţiilor medicului veterinar, iar acolo unde este necesar, mai ales în cazul speciilor exotice, s-au suplimentat sursele existente de căldură”, a explicat Pînzaru.

 

 

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*