Social, Stiri Brasov

Doar 6 abonamente pentru moderna parcare de la Militar

Parcare spital militar (1)Brașovenii pot parca din acest an și pe bază de abonament în parcarea supraetajată de lângă Spitalul Militar. Parcarea și-a deschis porțile din decembrie 2015, însă pentru a se putea face accesul pe bază de abonament era necesară modificarea aparaturii de taxare. Noul sistem care a fost achiziționat în luna octombrie 2016 permite introducerea abonamentelor a costat 51.163,36 lei, fără TVA și mai presupune și un „upgrade” la actualele aparate de taxare, respectiv ca achitarea restului de către aparat să se poată face și în bancnote, nu doar în monede cum este în prezent.

Brașovenii nu prea s-au înghesuit însă să își facă abonamente, ținând cont că prețul unui abonament este destul de piperat, respectiv 50 de lei pentru cei care locuiesc pe străzile adiacente parcării (abonamentul pentru riverani include imobilele aflate pe o rază de 100 de metri în jurul parcării, respectiv cele din Piaţa Teatrului, str. Pictor Pop, strada Pieţei, etc), 70 de lei pentru restul persoanelor fizice și 90 de lei pentru persoane juridice. În conformitate cu precizările reprezentanților Primăriei Brașov, până acum au fost eliberate 6 abonamente, 2 pentru riverani, 3 pentru persoane fizice și unul pentru o firmă. Abonamentele sunt valabile exclusiv în această parcare, nu și în celelalte parcări publice. Fără abonament, taxa de staționare la Militar este de 1,5 lei/oră.

Care este procedura de obținere a abonamentului

Pentru a-şi putea face un abonament, solicitanţii trebuie să depună la Centrul de Informare a Cetăţenilor din Primăria Braşov o cerere, însoţită de o copie a actului de identitate şi o copie după talonul autoturismului, inclusiv a paginii din care rezultă vizibilitatea ITP-ului (o cindiţie este ca ITP-ul să fie valabil). În cazul riveranilor, solicitaţii trebuie să aibă  domiciliul în zonă şi autovehiculul să fie înmatriculat la aceeaşi adresă. Totodată, agenţii trebuie să depună la dosar şi copie după certificatul de înregistrare care atestă CUI-ul firmei.

De asemenea, tot la Primărie solicitanţii trebuie să achite abonamentul, urmând ca de la parcare să îşi ridice cardul de acces, care se va activa odată cu prima utilizare.

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*