IT, Stiri Brasov

Softelligence, companie de software de business, vrea să își deschidă o filială la Brașov

programator-ssSoftelligence, furnizor local de soluţii software de business, vrea să deschidă în acest an o filială la Brașov și țintește depășirea pragului de cinci milioane de euro cifră de afaceri, din care peste jumătate va fi generată de platforma software dedicată industriei financiare – FintechOS, lansată oficial la finalul lui 2016.  Pentru 2018, planurile companiei sunt şi mai ambiţioase, ţinta fiind triplarea veniturilor din 2016 la peste 10 milioane de euro.

În 2017 vom depăşi cinci milioane de euro în ceea ce priveşte cifra de afaceri, iar la finalul lui 2018 credem că vom putea ajunge la venituri de 10 milioane de euro. Fintech-OS va fi principalul contributor la creşterea afacerilor”, a declarat Teodor Blidăruş, managing partner în cadrul Softelligence.

Compania estima pentru finalul lui 2016 afaceri de 3,5 milioane de euro, în creştere cu peste 70% faţă de anul precedent.În 2016 profitul o să depăşească 400.000 de euro, iar EBITDA (profitul operaţional – n. red.) o să treacă de 700.000 euro”, a completat el.

Din totalul veniturilor realizate în 2016, un milion de euro a fost generat de platforma Fintech-OS, care deşi a fost lansată oficial la sfârşitul lunii noiembrie, ea a fost pusă la dispoziţia jucătorilor din domeniul bancar şi al asigurărilor încă din 2015. „Ne aşteptăm la o creştere foarte accelerată, de circa 200-300% anual, ceea ce înseamnă că în 2017 Fintech-OS ne va aduce peste 2,5 milioane de euro”, a punctat Blidăruş.

Cu ajutorul Fintech-OS bănci precum ING Bank sau Idea Bank sau companii de asigurare ca NN şi Allianz se se gestionează în prezent peste 2 milioane de tranzacţii lunar.  Platforma le permite companiilor care activează în industria financiară să-şi eficientizeze activitatea prin digitalizarea principalelor operaţiuni de business. Astfel, acestea pot îmbunătăţirea experienţei de utilizare a clienţilor şi automatiza procesele de back-end. În plus, ele au la dispoziţie şi o platformă API dedicată pentru bănci şi asigurători.

Strategia pe termen lung a Softelligence este de a deveni o companie globală, astfel că ţinteşte extinderea pe noi pieţe prin intermediul platformei Fintech-OS, primele ţări vizate fiind Marea Britanie şi statele din Europa de Est.

Pentru atingerea obiectivului, Softelligence îşi măreşte echipa, deschizând noi filiale în ţară.Am deschis o filială în Craiova în luna noiembrie care se va axa pe inginerie software”, a precizat Blidăruş.

Compania are în prezent 150 de angajaţi în total, dublu faţă de 2015.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*