Stiri Brasov, Turism

Număr dublu de turiști pe pârtiile din Poiană, față de Crăciunul trecut. Au fost înregistrate 81.000 de urcări cu instalațiile de transport pe cablu, în patru zile

schi-partii-poiana-brasov-ratrac-telegondola12Vacanța de Crăciun a început cu dreptul pentru administratorii domeniului schiabil din Poiana Brașov, numărul celor care au ales să petreacă vacanța pe pârtie fiind aproape dublu față de aceeași perioadă a anului trecut, când temperaturile au fost extrem de ridicate pentru luna decembrie. În total, în perioada 24 – 27 decembrie 2016, au fost înregistrate 80.849 de treceri pe la turnicheții instalațiilor de transport pe cablu față de numai 41.466 în aceeași perioadă a anului trecut. „Este de departe cel mai bun început de sezon din ultimele ierni, iar acest lucru se datoreză faptului că vremea a permis și am reușit înzăpezirea artificială a pârtiilor. De asemenea, de când s-au realizat lucrările de modernizare și extindere a domeniului schiabil, este pentru prima oară când sezonul de schi a început în prima decadă a lui decembrie”, a precizat administratorul public al Brașovului, Miklos Gantz.

Astfel, pe 24 decembrie au fost înregistrate 16.765 de urcări cu instalațiile de transport pe cablu față de numai 6.545 pe 24 decembrie 2015. Și în cea în prima zi de Crăciun iubitorii sporturilor de iarnă nu au lipsit de pe pârtii fiind 13.524 de treceri pe la turnicheții instalațiilor de transport pe cablu, față de 8.490 anul trecut. În cea de-a doua zi de Crăciun și mai multe persoane au ales Poiana Brașov astfel că au fost înregistrate 24.105 de urcări (14.431 pe 26 decembrie 2015), însă cea mai bună zi din vacanța de Crăciun a fost de Sfântul Ștefan, când au fost înregistrate 26.455 de treceri pe la turnicheții instalațiilor de transport pe cablu, față de numai 12.000, pe 27 decembrie 2015.

275.000 de metri cubi de zăpadă artificială

Starea pârtiilor din Poiană este excelentă, iar începând de marți noaptea, administratorii domeniului schiabil au început să lucreze și la înzăpezirea părții inferioare a Pârtiei Lupului și poate în weekend se va deschide și această bucată. Mai este închisă doar zona inferioară a Pârtiei Subteleferic.

Zăpada măsoră 100 de cm în vârful masivului și la bază 70 de cm. De la deschiderea sezonului de schi, s-au folosit peste 110.000 de mc de apă și s-au produs aproximativ 275.000 de mc de zăpadă arificială.

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*