Stiri Brasov, Turism

Revelionul poate să coste și 1.200 de euro în Poiana Brașov

revelion-poiana-brasovPoiana Braşov, care are cel mai mare domeniu schiabil din România şi unde o vacanţă cu pensiune completă şi petreceri tematice în perioada Revelionului ajunge să coste şi 1.200 de euro de persoană, este printre staţiunile montane căutate în perioada sărbătorilor de iarnă. Oferte mai avantajoase sunt în staţiunile din Haghita şi Covasna, unde un sejur de cinci nopţi costă maximum 300 de euro.

Poiana Brașov

Poiana Braşov este cea mai modernă şi mai mare staţiune de schi din România şi totodată cea mai aglomerată. A fost inclusă şi într-un top al celor mai bune staţiuni din Europa de Sud-Est, având cel mai mare domeniu schiabil din România. Dar este şi cea mai scumpă staţiune montană din ţară.

Potrivit site-urilor de oferte turistice, la hotelurile de 4 şi 5 stele din staţiune preţul unui sejur de Revelion porneşte de la 800 de euro de persoană şi ajunge la 1.200 de euro de persoană.

Pachetele turistice includ cinci nopţi de cazare, demipensiune sau pensiune completă, dar şi petreceri în fiecare seară. Tematica este variată, de la petreceri tradiţionale româneşti, la petreceri ca la Bollywood, petreceri retro specifice anilor 1950-1960, dar şi seri cu muzică de pian.

Hotelierii oferă meniuri româneşti, dar şi din bucătăria internaţională, iar muzica este live. În pachet intră gratuit accesul la SPA, piscină, sală de fitness, dar şi cluburi de joacă pentru copii. De asemenea, turiştilor li se oferă şi transport gratuit la pârtiile de schi.

Preţurile sunt mai mici la hotelurile de 2 şi 3 stele, între 400 şi 600 de euro de persoană. Pachetele sunt tot pentru cinci nopţi, cu demipensiune şi mese festive de Revelion şi în 1 ianuarie.

Cazarea este mai ieftină la vilele din staţiune, unde o cameră costă în perioada revelionului 200 de lei pe noapte, dar rezervările se pot face doar de la cinci nopţi în sus. Vilele au în general, cinci, sase până la zece camere şi se pot închiria şi integral, caz în care turiştii beneficiază de o reducere de 10-15% din preţul camerelor.

Poiana Braşov este o destinaţie cerută deoarece turiştii care vin aici de Revelion vin şi pentru schi. În Poiana Braşov este cel mai mare domeniu schiabil din România, pârtiile sunt mereu în stare perfectă, iar asta contează. Poiana Braşov se adresează unui segment de lux şi oamenilor care preferă hotelurile de 4 şi 5 stele. Sunt cereri pentru Poiana Braşov de Revelion pentru că românii în general preferă să facă acasă sărbătorile. Gradul de ocupare este deja undeva la 80%“, spune Cristian Rogozea, reprezentant agenţie de turism.

În Poiană se schiază, în această iarnă, pe pârtia Drumul Roşu (5,8 kilometri) şi variantele sale, de 2,95 kilometri, pe pârtia Lupului (2,62 kilometri) şi variantele pentru pârtia Lupului (1,84 kilometri), pe Sub Teleferic (2,86 kilometri) şi Kanzel (0,80 kilometri) – toate considerate dificile; pe pârtiile Sulinar (2,82 kilometri) şi variantele sale (1,70 kilometri) – de dificultate medie; pe Bradul (0,50 kilometri) şi Stadion (0,10 kilometri) – de dificultate uşoară.

Biletul pentru urcare/coborâre cu telecabina sau telegondola este de 20 lei/călătorie pentru adulţi şi 10 lei pentru copii, iar un bilet cu o urcare şi o coborâre este 35 de lei pentru adulţi şi 17 lei pentru copii.

În cazul cartelelor de acces, acestea vor putea fi achiziţionate şi/sau încărcate cu 6 până la 240 de puncte. Şase puncte costă 30 de lei pentru adulţi şi 15 lei petnru copii, însă costul pentru fiecare punct scade semnificativ dacă sunt achiziţionate pachete cu mai multe puncte De exemplu, o cartelă de 30 de puncte costă 100 de lei pentru adulţi şi 55 de lei pentru copii, iar una de 240 de puncte, 530 de lei pentru adulţi şi 290 de lei pentru copii. Pentru fiecare urcare în baza cartelei cu puncte, vor fi taxate şase puncte pentru telecabina Capra Neagră şi telegondolă, două puncte pentru teleschiurile Bradul şi Ruia sub teleferic şi un punct pentru teleschiurile Stadion şi Kanzel. Echipamentul de schi se închiriază cu 35-40 de lei.

Predeal

La Predeal ofertele la hotelurile de 4 stele de Revelion sunt între 400 şi 700 de euro de persoană, iar la hotelurile de 2 şi 3 stele între 200 şi 350 de euro. Şi aici se oferă pensiune completă şi mese festive cu muzică live.

Chiar dacă este o staţiune mică, Predealul are deja un renume printre schiori. A găzduit multiple competiţii internaţionale de schi alpin, dar şi de snowboard. Specialiştii spun că aici calitatea zăpezii face diferenţa, chiar dacă staţiunea nu are un domeniu schiabil foarte mare. Are însă pârtii pentru toate categoriile de schiori. Pârtia Clăbucet (2400 de metri) şi variantele sale pot fi folosite de începători, dar şi de schiorii de nivel mediu, iar pârtia Sub Teleferic (1200) poate fi testată pentru avansaţi. Şi aici există instalaţii de nocturnă. Un skipass pentru o zi costă în medie 150 de lei, iar echipamentul de schi se inchiriază cu 35-40 de lei.

Bran – Moieciu

O altă destinaţie preferată de turişti este zona Bran Moieciu. Un sejur de 5 zile cu pensiune completă, foc de tabără și masă festivă de Revelion costă 200 de euro de persoană la pensiunile de 4 şi 5 margarete. Aici turiştii sunt întâmpinaţi cu brânzeturile de Bran, pastramă, cârnaţi şi slănină de casă, dar şi cu preparate tradiţionale din porc. Nu lipsesc nici vinul sau ţuica, dar nici gemurile de casă. La pensiunile de 2 şi 3 margarete puteţi găsi oferte de 100-150 de euro de persoană, dar nu se oferă pensiune completă, ci doar mic dejun şi masă festivă de Revelion.

La Bran, există trei pârtii de schi. Pârtia Zănoaga Sub Teleferic are 650 de metri lungime şi o dificultate medie. Pârtia Zănoaga Variantă are 700 de metri şi este considerată dificilă. În zonă există şi o pârtie pentru începători. Toate pârtiile au teleschi şi nocturnă, iar în zonă există şi tunuri de zăpadă. Urcarea cu teleschiul se face pe baza cartelelor cu puncte. Acestea pot fi încărcate cu 5 până la 40 de puncte şi costă între 15 lei şi 85 de lei. O urcare se taxează cu două puncte, iar de la baza pârtiilor puteţi închiria echipament cu 30 de lei pe zi.

Zona Bran-Moeciu se vinde foarte bine. Preţurile sunt rezonabile, mâncarea este una tradiţională, iar condiţiile de cazare sunt bune. Întotdeauna de sărbători cererea este foarte mare, mai ales că mulţi turişti vor să meargă pe tradiţional şi linişte. În ultimii doi ani a început să se vândă foarte bine şi zona Covasna şi Harghita, pentru că este mai ieftin şi pentru unii oameni care nu au ajuns niciodată aici este ceva inedit. În plus aici sigur este zăpadă deoarece este mai frig decât în alte zone. În Bran Moieciu, gradul de ocupare este de 80-90%, iar în Covasna şi Harghita undeva la 70%“, mai spune agentul de turism.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*