Economic, Stiri Brasov

Autoliv confirmă că va deschide în martie o fabrică la Onești

autoliv volaneÎn prima fază vor fi angajate 300 de persoane, urmând ca până la finele anului să ajungă la 800 de angajați

 

Producătorul de sisteme de siguranţă auto Autoliv România, al optulea cel mai mare exportator din economia locală, cu cinci fabrici în Transilvania şi Banat, va deschide anul viitor o nouă unitate de producţie pe piaţa locală, în localitatea Oneşti, judeţul Bacău, aceasta fiind una dintre puţinele investiţii ale unui producător de componente auto în regiunea Moldovei.

„Am decis ca locaţie pentru noua fabrică Autoliv localitatea Oneşti, iar producţia va demara anul viitor. Am discutat cu autorităţile de acolo despre această investiţie“, a declarat Ionel Fierbinţeanu, managing director al Autoliv România, fără să ofere mai multe informaţii despre această investiţie.

Suedezii de la Autoliv au analizat şase-şapte zone din ţară pentru deschiderea unei noi fabrici anul viitor, până să se decidă asupra municipiului Oneşti. Una dintre problemele mari cu care s-au confruntat suedezii în acest an este deficitul de forţă de muncă de pe piaţa locală.

Producţia în noua fabrică de centuri de siguranţă şi volane pentru autoturisme de la Oneşti va demara în luna martie a anului viitor, iar într-o primă fază vor fi recrutaţi 300 de oameni, urmând ca până la finalul anului 2017 să se ajungă la 800, potrivit autorităţilor locale.

„Producţia în noua fabrică Autoliv va începe în luna martie a anului viitor, procesul de recrutare a fost demarat deja, iar oamenii au fost trimişi la cursuri de calificare şi instruire la Sfântu Gheorghe, unde compania deţine o facilitate de producţie. Autoliv a analizat mai multe spaţii din Oneşti, iar în cele din urmă a închiriat o hală în intravilanul oraşului“, a declarat Nicolae Gnatiuc, primarul din Oneşti, localitate cu aproximativ 39.000 de locuitori şi o rată a şomajului de 7%.

Printre companiile mari din Oneşti se află combinatul chimic Chimcomplex Borzeşti (CHOB), controlat de omul de afaceri Ştefan Vuza, cu o cifră de afaceri de aproximativ 194 mil. lei (43,6 mil. euro) şi un număr mediu de 714 angajaţi în 2015, potrivit Ministerului Finanţelor.

Autoliv deţine în prezent pe piaţa locală fabrici în Braşov, Prejmer, Lugoj, Sfântu Gheorghe şi Reşiţa, dar şi centre de inginerie şi dezvoltare în Braşov şi Timişoara. Compania s-a aflat anul trecut pe locul opt în topul celor mai mari exportatori din economie, în urcare de pe poziţia a 11-a în 2014, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS).

În fabricile din România, Autoliv produce centuri de siguranţă, chingă pentru centurile de siguranţă, generatoare de gaz pentru airbag, module de airbag, dar şi airbaguri şi volane. Compania produce în principal pentru pieţele externe, pentru clienţi precum BMW, Volkswagen, Renault sau Ford.

În primul semestru, Autoliv avea 9.500 de angajaţi în fabricile din Braşov, Prejmer, Lugoj, Sfântu Gheorghe şi Reşiţa şi în centrele de inginerie şi dezvoltare din Braşov şi Timişoara. Compania mai are şi un centru european de competenţe IT şi numeroase funcţii suport pentru subsidiarele Autoliv din România şi din Europa, potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie. Pentru acest an, planurile Autoliv sunt de a ajunge la aproximativ 10.000 de angajaţi în fabricile locale.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

7 Comentarii

 1. Buna ziua as vrea sa ma angajez si eu unde trebuie sa fac cerere?

 2. Vizitiu Viorica

  Subsemnatul Vizitiu Eugen nascut in 03/04/1968 din satul Pralea com. Caiuti jud Bacau va rog sa binevoiți a mi aproba cererea de angajare in instituția dv.Mentionez ca am zece clase cu o calificare electrician dar sunt dispus sa ma adaptez foarte repede integranduma destul de bine si la alte munci.Mentionez ca sunt o persoana serioasa si responsabila …ultimii sase ani am lucrat la Romsilva Caiuti.Numarul meu de telefon este 0234338030.Va multumesc…

 3. As vrea sa ma angajez si eu cum pot lua legatura?

 4. Asi vrea sa ma angajez cu cine pot lua legatura

 5. Va rog sa ma contactati

 6. 0742300448
  Am terminat profesionala 11 clase
  Calificare mecanic auto,
  Asi dori sa ma angajez.

 7. buna ziua cum pot sa iau legatura pentru angajare as dori sa ma angajez si eu la dumneavoastra

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*