Stiri Brasov

52 de comercianți se bat pentru unul dintre cele 40 de locuri la Târgul de Crăciun din Piața Sfatului. Anul trecut, o tonetă a fost licitată cu peste 12.000 de euro pentru o lună

targ-craciun-piata-sfatuluiConcurență acerbă între comercianți pentru a ocupa una dintre cele 40 de căsuțe care vor fi amplasate în Piața Sfatului pentru Târgul de Crăciun, care se va deschide odată cu aprinderea iluminatului de sărbătoare în oraș, în seara de 6 decembrie.

În total, în cadrul târgului vor fi 21 de căsuțe pentru produse alimentare, 2 pentru băuturi calde şi reci şi 17 pentru decoraţiuni. Ținând cont că numărul comercianților îl depășește pe cel al tonetelor, aceștia vor trebui să facă o ofertă de preț pentru închirierea spațiului, care pornește de la 3 lei/mp/zi. Ceamai mare luptă se va da pentru ocuparea celor 2 tonete de băuturi, pentru care au fost depuse 6 cereri. În ceea ce privește partea alimentară, 23 de comercianți sunt interesați, iar pe partea de decorațiuni alți 23 de antreprenori vor trebui să liciteze.

„Cei 52 de solicitanţi vor avea de depus până pe 24 noiembrie, orele 15.00, o ofertă de preţ. Minimul este de 3 lei/mp/zi (preţ prevăzut în Consiliul Local). Ne aşteptăm ca oferta pe metru pătrat să crească. Anul trecut, la una dintre căsuţele cu băuturi s-a ajuns la o ofertă foarte mare, de sute de lei pe zi”, a precizat reprezentantul Primăriei Braşov, Sorin Toarcea. Anul trecut, toneta respectivă a fost dată pentru 312 de lei/zi/metru pătrat, iar acestei sume i s-a adăugat închirierea căsuței de șase metri pătrați, care a fost 2.500 de lei (inclusiv TVA). Câștigătorul a trebuit să achite pentru cele 30 de zile ale târgului 56.160 de lei (12.705 euro). În total, Primăria a câștigat anul trecut aproximativ 190.000 de lei din Târgul de Crăciun.

Ofertele vor fi depuse în plicuri la Centru de Informaţii pentru Cetăţeni din cadrul Primăriei Braşov şi vor fi deschise vineri, pentru ca la începutul săptămânii viitoare, comercianţii să ştie dacă au obţinut sau nu căsuţă.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

3 Comentarii

  1. Pingback: Și străzile Apollonia Hirscher și Michael Weiss vor îmbrăca straie de săbătoare în acest sezon - Biz Brasov

  2. Pingback: Peste 27.000 de lei pentru ocuparea unei căsuțe la Târgul de Crăciun din Piața Sfatului - Biz Brasov

  3. O prostie cu licitatia pentru un mic producator local. In alte state UE acest eveniment de craciun nu este un business pentru ,,primari “. sunt ajutati sa fie prezenti la acest eveniment aici vorbim de un mic producator local. In functie de cifra de afaceri sunt standuri cu plata si standuri pentru cei ” mici ” producatori fara plata.
    Dragi primari dragi parlamentari mai aveti de invatat ca sa vina si producatori locali din alte tari.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*