IT, Stiri Brasov

Brașovul devine capitala gaming-ului. Personaje din jocuri vor prinde viață, iar oricine este pasionat de software poate afla rețeta pentru un joc de succes

alt-gamingÎntre 18 și 20 noiembrie, gamerii din întreaga țară sunt așteptați la Brașov la ALT Gaming, un eveniment cu focus pe jocurile electronice organizat de Clusterul de Inovare și Tehnologie ALT Brașov.

 Credem că există potențialul de a dezvolta o industrie a gamingului în Brașov, așa că am extins ce am început anul trecut și organizăm acest festival de gaming, în cadrul căruia se va desfășura și primul campionat de League of Legends din Transilvania”, a precizat Ionuț Țața, președintele clusterului brașovean.

ALT Gaming are trei secțiuni, un campionat de e-sports în cadrul căruia se vor întrece pasionații jocului League of Legends, un forum de business al jocurilor la care sunt invitați antreprenori români care au dezvoltat jocuri să împărtășească rețeta succesului, dar și un eveniment cosplay (costume play- joc costumat), unde virtualul se va transpune în realitate prin intermedul pasionaților de jocuri care vor intra în pielea personajelor pe care le îndrăgesc cel mai mult.

„Este primul turneu românesc de e-sports. Am ales League of Legends ca joc, fiindcă este cel mai popular și are cele mai consacrate instrumente de organizare, există o platformă de organizare. Față de ediția anterioară, am mărit numărul de echipe de la 8 la 24 și s-au înscris 20. Acestea vor juca o serie de calificări online, apoi se determină cine intră în optimi, apoi sferturi, semifinaleș și fianle. Pentru că am vrut să aducem sentimentul de sport, vom organiza campionatul la Coresi, ca să fie și public. Sperăm să reușim să organizăm astfel de competiții și pentru alte jocuri, pe viitor”, a explicat Matei Frățilă, managerul campionatului de League of Legends.

Secretele din spatele unor jocuri de succes

Cea de-a doua secțiune a festivalului, Games Business Forum, va avea loc pe 19 noiembrie la Hof Café. „Evenimentul se adresează dezvoltatorilor de jocuri români și vrem să încurajăm antreprenoriatul. Se lansează undeva la 700 de jocuri zilnic pe mobil, dar efortul de a dezvolta e foarte mare. Presupune nu doar cunoștințe de programare, ci și de artă sau păsihologie. Pentru că piața e aglomerată și riscantă este nevoie să încurajăm ca și dezvoltatorii români de software să își asume riscuri și le arătăm exemple de succes în acest sens. Cunoștințele de programare, artă sunt destul de ușor de găsit pe internet, dar ce nu găsești e cum să ai succes și să nu eșuezi, de aceea e important să ne ajutăm. Va fi tot mai greu să fim competitivi și să avem clienți”, a spus Mihai Gheza, care a lucrat în Compenhaga în industria jocurilor timp de 12 ani.

Oricine are un demo sau un joc, poate să vină și să-l prezinte în cadrul acestui forum. Printre speakerii invitați la acest formu se numără Radu Ziemba de la Kappsule Studios, Andrei Istrate – Mobility Games, Gabriel Stancu – Amber Studio, Mihai Gheza – PixelRam și Dragoș Inoan de la Splinter Games.

Virtualul devine realitate

Ultimul eveniment din cadrul Alt Gaming, este Cosplay. „Arta de a te costuma frumos în personajele pe care tu le iubești, vrei să le interpretezi și să ți le însușești din punct de vedere al caracterului, a fost definiția mea de început pentru Cosplay. Am hotârât să promovăm acest tip de artă neobișnuită, suntem tineri, ne iubim jocurile și personajele și vrem să arătăm acest lucru”, spus Flavia Ianofschi, care va fi managerul acestui eveniment din cadrul festivalului.

Astfel, în cadrul Coresi Shopping resort, pe 20 noiembrie, de la ora 18.00, realitatea virtuală va fi transpusă în realitatea palpabilă. „Transformăm personajele din jocuri în realitate. Presupune multă muncă. Impică grafică, dar și actorie sau croitorie. Reporducem un persoanj cât mai exact. Încercăm să aducem ideile care funcționează și la Brașov, ținând cont că Brașovul este accesibil pentru toată lumea. Vom face o prezentare a costumelor, fiecare va povesti despre pesonajul său. Va exist și o paradă prin mall și va fi o discuție deschisă de la trecerea dinspre virtual spre real, de la artă la tehnologie. Vor fi și scenete, cum se joacă un joc real pe scenă, față de calculator”, a explicat Alex Georgescu.

Participrea este gratuită la toate evenimentele din cadrul ALT Gaming.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*