IT, Stiri Brasov

GreenTips, aplicația pentru un stil de viață eco

green-tipsAsociaţia Mai Mult Verde a lansat o aplicaţie pentru mobil dedicată unui stil de viaţă „eco”, pe 28 septembrie, la premiera documentarului „Demain”. Acesta va ajune și la Brașov pe 10 noiembrie, la Centrul Cultural Reduta.

Aplicaţia, numită GreenTips, este prezentată sub forma unei liste de 365 de sfaturi, cu sugestii de acţiuni concrete care pot contribui la adoptarea unui stil de viaţă “verde” sustenabil. GreenTips este realizată pentru telefoane cu sisteme de operare Android şi iOS şi poate fi descărcată gratuit din Google Play şi AppStore. Utilizatorii aplicaţiei pot accesa lista de “Sfaturi” sau se pot abona la “Sfatul zilei” pentru a primi în următoarele 365 de zile câte o recomandare ce îi va ajuta să îşi adapteze stilul de viaţă la standarde “eco”.

„Demain (Ziua de Mâine)” este un film produs şi regizat de Cyril Dion, regizor şi actor de origine franceză, alături de Melanie Laurent, cunoscută pentru rolurile din Inglorious Basterds şi Now You See Me, care a inaugurat Conferinţa pentru climă a ONU, de la Paris din 2015, şi care a obţinut Premiul Cesar pentru cel mai bun film documentar anul acesta.

Pelicula este prezentată în premieră pentru România şi va ajunge, prin caravana educaţională Guerilla Verde, la publicul din Cluj, Iaşi, Timişoara şi Braşov.

Filmul „Demain” începe de la un studiu ştiinţific publicat în revista „Nature” în 2012. Acesta anunţă o prăbuşire generală a ecosistemelor noastre, deci şi sfârşitul condiţiilor de viaţă stabile pe Pământ. Ca răspuns, Cyril Dion şi Melanie Laurent, împreună cu alte patru persoane, pleacă în 10 ţări (Franţa şi Insula Reunion, Elveţia, SUA, Marea Britanie, Danemarca, Belgia, Finlanda, Norvegia, Islanda, India) să ancheteze ce ar putea provoca această catastrofă, cum ar putea fi ea evitată şi care sunt soluţiile pentru a salva generaţiile viitoare.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*