IT, Stiri Brasov

RCS&RDS lansează serviciile de comunicații mobile 4G. Brașov, Râșnov, Zărnești, Moeciu și Bran – printre primele zone care vor beneficia de acestea

4g-rcs-rds-digi-mobilRCS & RDS va lansa, la 20 octombrie, serviciile de comunicații mobile 4G în banda de frecvențe de 2.100 MHz (banda 1 LTE), utilizatorii Digi Mobil din Oradea și Pitești fiind primii care vor avea acces la serviciile furnizate în noua bandă de frecvență. Până în ianuarie 2017, serviciile prin noua bandă de frecvențe fi disponibile gradual în București, Cluj, Timișoara, Brașov, Craiova, Constanța, Iași, Arad, Sibiu, Galați, Târgu Mureș, Satu Mare, Râmnicu Vâlcea, Drobeta Turnu Severin, Reșița, Slatina, Hunedoara, Valea Prahovei și zona Râșnov, Zărnești, Moeciu și Bran.

Prima etapă a noului proiect va continua până în iunie 2017, urmând să acopere și alte localități, precum și litoralul românesc, prin intermediul a peste 1.100 de stații de bază.

În același timp, compania continuă și extinderea rețelei Digi Mobil în banda de frecvențe de 2.600 MHz (banda 38 LTE), numărul de stații de bază în aceasta frecvență urmând să ajungă la aproape 1.000 până la sfârșitului acestui an.

Din 20 octombrie, serviciul de date bazat pe tehnologia 4G pe frecvența de 2.100 MHz va fi disponibil la toate pachetele Digi Mobil care asigură accesul la 4G.

Astfel, accesul la serviciile 4G se va realiza complementar în benzile 2.100 Mhz și 2.600 Mhz (banda 1 și banda 38 LTE).

Pachetele de servicii Digi Mobil includ voce, trafic de date mobile nelimitat la toate variantele, o gamă variată de echipamente și conținut media gratuit prin aplicația Digi Online și platforma Digi Play.

Tehnologia 4G aduce clienților Digi Mobil viteze crescute de acces la internet. O viteză mai mare la internetul mobil va permite, pe lângă o navigare mult mai rapidă, și folosirea aplicațiilor, a serviciilor de streaming video sau încărcarea fișierelor de dimensiuni mari.

Prețurile abonamentelor Digi Mobil încep de la 2 euro/lună (TVA inclusă) și includ, în funcție de pachetul ales, minute nelimitate în rețeaua Digi (fix-mobil), dar și în alte rețele naționale și internaționale (fix-mobil), sute de SMS-uri, trafic lunar de date mobile de până la 10 GB în rețeaua 3G și de până la 30 GB la în rețeaua 4G, la viteze nerestricționate.

În plus, clienții Digi Mobil își pot achiziționa terminale compatibile cu tehnologia 3G și/sau 4G (frecvența 2.100 MHz – LTE FDD, bandă 1 și/sau 2.600 MHz – LTE TDD – bandă 38), care le vor aduce avantajul de a utiliza rețeaua în cele mai bune condiții.

Atunci când ies din zona de acoperire 4G, clienții Digi Mobil se conectează la rețeaua de date 3G a Digi Mobil, consumând din traficul de date aferent fiecărui abonament, peste tehnologia 3G.

Digi Mobil este serviciul de telefonie mobilă din portofoliul RCS & RDS, unul dintre cei mai importanți operatori de telecomunicații din regiune care furnizează servicii în România, Ungaria, Spania și Italia.

Rețeaua Digi Mobil este construită și funcționează în tehnologiile 3G și 4G, în benzile de frecvență 900 MHz, 2100 MHz (LTE FDD  – în bandă 1) și 2.600 MHz (LTE TDD – în bandă 38).

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*