Opinii, Stiri Brasov

Oana Hui, actor protestatar: „Doresc să fiu lăsată să îmi fac meseria cu demnitate!”

oana-huiProtestez! O fac cu toata convingerea si din tot sufletul. Pentru cei ce au urmarit desfasurarea protestului, nu am sa intru in detalii. Voi incerca sa punctez intamplarile  cronologic, subliniind factorul declansator al protestului cat si evolutia evenimentelor.
 
De ce protestez?
Pentru ca am asistat joi, 29.09.2016, la proba interviului, din cadrul concursului pentru ocuparea postului de manager al TSA. Şi nu mi-a venit sa cred. Candidatului Marius Dan Zarafescu, care la concursul anterior, din 26.05.2016, a obtinut nota 5.41, nu i se puneau intrebari de catre comisie, ci era felicitat inca de la inceput de catre membrii comisiei de parca tocmai fusese numit in functie. Comisia de concurs era obligata, prin lege, sa puna intrebari ca sa clarifice proiectul depus si intentiile candidatului in viitorul mandat. In cazul Brasov, un singur membru al comisiei (d. Horatiu Mihaiu) a pus intrebari pertinente, asteptand raspunsuri din partea candidatului. Dar surpriza! In locul candidatului au raspuns membrii comisiei, paralizand orice tentativa de normalitate in desfasurarea concursului. Totul a culminat cu o replica a doamnei Beatrice Rancea “domnule Horatiu Mihaiu, vorbiti mai mult decat candidatul!”. Este adevarat. Candidatul nu prea vorbea… Pentru asta a luat nota 9.63.Astfel s-a desfasurat acest simulacru de concurs spre stupoarea si indignarea tuturor celor ce asistam  pe margine.
 
Ce im doresc?
Normalitate? Respectarea legii ? Decenta? Oare in Romania anului 2016, toate acestea nu ar trebui sa fie baza existentei noastre?
Doresc ca Primaria Brasov sa faca publica inregistrarea ambelor interviuri ale candidatului Marius Dan Zarafescu.
Doresc organizarea unui concurs cinstit, transparent si LEGAL!
Doresc ca reprezentantii Primariei sa acorde credit si protestatarilor, nu  numai sindicatului nou infiintat de cativa colegi de breasla din Teatrul Sica Alexandrescu.
Doresc sa joc! Dar nu oricum. Doresc sa fiu lasata sa-mi fac meseria cu DEMNITATE!
 
De ce sunt doua tabere in TSA?
Desi pe scena functionam ca un intreg, ca o echipa, in particular, individual, avem sisteme valorice diferite.
Ceea ce este clar in urma ultimelor evenimente, este faptul ca  acesti cativa membri ai sindicatului incearca sa atraga atentia de la motivul protestului si  sa rezume totul la un mic scandal cu iz de cancan. Astfel, ei sustin in mod repetat, ca suntem manipulati de catre fostul director Claudiu Goga, acest lucru fiind total fals.
In cadrul protestului si nu numai, Claudiu Goga este colegul meu, ca regizor angajat al TSA. Avem aceleasi principii, valori si luptam pentru ele in acelasi fel. 
Nu inteleg de ar trebui sa ma disociez de el doar pentru ca este fostul director al TSA.  Mai ales ca nu a candidat la functia de manager, la niciunul din concursurile desfasurate dupa ce si-a dat demisia.
Sa fim diferiti este normal, sa avem pareri diferite este constructiv chiar, dar ceea ce nu este normal este ca atunci cand noi vorbim despre principii, reprezentantii  sindicatului raspund cu acuzatii nefondate si atacuri la persoana. Este trist. Impreuna, protestatari si sindicalisti, prin munca noastra am cladit tot ceea ce este bun in acest teatru. Impreuna ar trebui sa avem grija sa nu distrugem ceea ce am creeat.
 
Care este rezolvarea?
Sa se faca publice cele doua interviuri ale candidatului Marius Dan Zarafescu. Astfel, opinia publica sa poata aprecia justetea actiunilor noastre; Caci strigatul nostru de revolta pleaca din dorinta ca la conducerea TSA sa avem un adevarat profesionist si nu doar un director comod pentru primaria Brasov.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*