Economic, Stiri Brasov

Rădăcini Motors a trecut de afaceri de cinci milioane de euro la Brașov

Opel-radacini-06Filiala Brașov a grupului Rădăcini Motors, care vinde mărcile Opel, Mazda și Honda, a avut anul trecut afaceri de 24 de milioane de lei (5,3 milioane de euro). Pentru anul acesta, compania și-a prognozat vânzări de 28 de milioane de lei. Anul trecut, filiala brașoveană a vândut 290 de mașini, iar conducerea acesteia estimează că numărul mașinilor vândute va urca anul acesta la 350 de unități. „În momentul de față suntem 38 de angajați în punctul de lucru Brașov și dorim să extindem echipa la 43 de angajați datorită cererii din piață ca să putem menține nivelul serviciilor de calitate”, declară reprezentanții companiei pentru prima revistă de business a Brașovului, Forward Brașov.

Filiala deservește mai multe județe din regiune. „Putem spune că avem clienți din mai multe județe, nu numai limitrofe, acest aspect datorându-se nu numai lipsei de reprezentare a mărcilor din portofoliu în unele județe, ci și datorită profesionalismului de care am dat dovadă până acum”.

Înființat încă din 1991, Rădăcini Grup își aniversează 25 de ani de existență, fiind una dintre puținele companii cu o experiență atât de lungă în mediul de afaceri românesc. În prezent, Rădăcini Grup este unul dintre cei mai mari actori ai pieţei auto din România, deţinând în portofoliul său mărci auto consacrate precum Opel, Mazda, Volkswagen, Peugeot, Suzuki, Honda, Citroen, Cadillac, Chevrolet (service), Audi (service). Rădăcini Grup deţine centre auto integrate în București, Brașov, Constanţa, Brăila, Galaţi și Ploiești și are peste 800 de angajați.

Rădăcini Grup a livrat de-a lungul timpului un volum de peste 68 000 de autovehicule. În 2015 grupul își consolidează poziția sa importantă în piața auto din România printr-o creștere a vânzărilor cu 28,4% în 2015 vs 2014, în timp ce piața auto a crescut cu doar 18%. Această creștere importantă a dus și la o mărire a cotei sale de piață la 3.8% din piața totală de autovehicule din România în anul 2015.

Prin volumele de vânzări realizate în 2015, Rădacini rămâne în continuare cel mai important distribuitor al mărcilor Opel, Mazda și Suzuki în România și cel mai important dealer Honda din provincie prin locația Rădăcini Motors Brașov.

Avantajul competitiv al grupului este determinat atât de experiența sa în piață, dar și de investițiile în rețeaua sa de distribuție și service. Rădăcini deține astfel 11 centre de service în București, Brașov, Brăila, Constanța, Galați și Ploiești, oferind servicii complete, la ultimele standarde ale producătorilor, pentru 10 mărci auto: Opel, VW, Audi, Mazda, Suzuki, Honda, Citroen, Peugeot, Chevrolet, Cadillac. De la începutul activității sale și până în prezent Rădăcini deține un volum de peste 1.1 milioane intrări în service-urile sale.

Cu o investitie de 4 milioane de euro, Grupul Rădăcini a deschis, în 2007, un centru integrat de vânzări și service Opel-Chevrolet în Brașov. În prezent, centrul are o suprafață de 5800 mp, dintre care 740 mp sunt alocați showroomului, are 38 de angajati şi reprezintă trei mărci – Opel, Mazda, Honda. Rădăcini Motors Braşov s-a dovedit a fi un actor activ în piaţa auto locală, cu rezultate notabile atât ca volum de vânzări, cât şi ca nivel de calitate a serviciilor oferite clienţilor.

 

Pe lângă vânzarea de automobile, Rădăcini Motors Brașov oferă o gamă largă de servicii, service mecanică și electrică, service tinichigerie şi vopsitorie, stație ITP, centru constatări daune. Astfel, Braşovul, un centru important pentru piaţa auto românească, a devenit unul dintre punctele cheie ale reţelei Rădăcini.

Grupul Rădăcini este prezent și pe piaţa echipamentelor de construcţii, fiind unic importator în România al stivuitoarelor Doosan, dar activează și în domeniul imobiliar și al formării profesionale în domeniul auto, prin Grupul de Formare Profesională.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

2 Comentarii

  1. Coman Mariana

    As dori sa lucrez si eu in cadrul companiei d.voastră.Unde pot lăsa un C.V.in cazul in care se fac angajări.Multumesc.

  2. Coman Mariana

    Sunt administrator de patrimoniu,cu diploma in contabilitate si informatica de gestiune.Mi-aș dori foarte !mult sa lucrez in cadrul firmei dv.Mulțumesc!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*