Imobiliare, Stiri Brasov

Încep lucrările la mall-ul AFI Palace din Centrul Civic

afi palaceDezvoltatorul AFI Europe România a anunțat că va începe în curând lucrările la AFI Palace Brașov. „Urmează să începem lucrările de construcţie pentru proiectele noi: AFI Palace Braşov, care va include un centru comercial de 45.000 mp închiriabili şi spaţii de birouri cu o suprafaţă închiriabilă de 25.000 mp, AFI Tech Park din Bucureşti, de 50.000 mp închiriabili, şi proiectul rezidenţial AFI City din Bucureştii Noi (…) Prin  includerea proiectelor, portofoliul din România va creşte la 300.000 mo de spaţii închiriabile”, a spus David Hay, CEO AFI Europe România.

Deși nu a fost anunțată oficial, data de livrare a mall-ului de la Brașov va fi martie 2018, având în vedere discuțiile care se poartă cu posibilii viitori chiriași.

Dezvoltatorul AFI Europe România a avut venituri de 22,2 milioane de euro în primele şase luni ale anului, în creştere cu 13,1% faţă de primul semestru din 2015. Banii au venit din proiectele pe care compania le deţine pe piaţa locală – AFI Palace Cotroceni, AFI Palace Ploieşti şi mai multe imobile de birouri.

Astfel, AFI Palace Cotroceni a avut un venit operaţional net de peste 16,5 milioane de euro în S1 2016, rezultate mai mari cu 8,6% faţă de cele înregistrate în S1 2015. Vâzările retailerilor din AFI Palace Cotroceni au crescut cu 14% şi au depăşit 112 milioane de euro.

La rândul său, AFI Palace Ploieşti a avut o cifră de afaceri (vânzările retailerilor) în creştere cu 19%, iar venitul operaţional net a depăşit 2,2 milioane de euro. Gradul de ocupare din mallul pe care AFI Europe îl are în Ploieşti este de peste 99%. În prezent, în mallul AFI Palace Ploieşti se realizează lucrări de extindere şi sunt aduşi chiriaşi noi, printre care Deichmann şi Starbucks.

După finalizarea AFI Park 4&5, rezultatele financiare ale proiectului de birouri AFI Park au înregistrat o creştere de 48% a venitului operaţional net în S1 faţă de cele de anul trecut, la peste 3,4 milioane de euro. Gradul de ocupare a primelor trei clădiri de birouri este de 100%, iar cel din AFI Park 4&5 depăşeşte 70%.

AFI Palace Brașov va fi ridicat în Centrul Civic al Brașovului, pe un teren de patru hectare pe care până în urmă cu cinci ani se afla una din secțiile fabricii Hidromecanica SA.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

7 Comentarii

 1. Danut Scutelnicu

  Da bine ochiului iarmarocul asta pentru vanzarea marfurilor altora si de cascat gura la cinematograf, dar parca mai bine dadea cu Hidromecanica care producea si dadea de munca brasovenilor,mai castigau si ei un ban,nu luau drumurile strainatatii pentru a-si intretine traiul zilnic.

  • Esti un bou, Hidromecanica demult mergea pe pierdere, iar gaurile trebuiau umplute de undeva. Cand esti neproductiv din cauza de rea vointa sau de nepricepre iti meriti soarta, asta in primul rand. In al doilea rand intr-un Brasov modern, curat si frumos nu are ce cauta in mijlocul lui o fabrica doua sau mai multe, dealtfel uitate si la alte tari isi relocheaza productia la marginea aglomerarilor urbane nu in mijlocul lor. Si ca sa nu se interpreteze, nu zic ca un mall este cea mai buna idee dar tot se fac cateva locuri de munca. Cum draq poti sa crezi ca un om normal prefera sa isi frece coatele la un strung intr-o uzina comunista si sa refuze drumul plin de oportunitati al strainatatii.

 2. Ar fi fost cazul ca municipalitatea sa faca un parc acolo.

 3. Danut,perfecta drieptate ai…problema mare este ca la noi,aici la Romanica,munca nu-i platita la adevarata ei valoare,adica bine,ca in alte tari europene,din salariul de mizerie de cateva sute de euro,nu-ti ajunge decat sa-ti platesti utilitatile,sa maninci si ici colea sa-ti mai cumperi cate ceva de imbracat….de aia romanii au luat drumul strainatatii(pe langa faptul ca NU se mai gaseste de munca) asta este principalul motiv….salariile mizerabile….Daca stam bine la ceva,stam bine la preturi(incepand cu cel al combustibililor,mancarii,hainelor,utilitatilor,etc) si cel al taxelor…aici ne-am aliniat repede la standardele europene….unde NU ne putem alinia noi,fiindca NU suntem in stare,si nici NU se doreste,este exact la nivelul salariilor ,la constructia de autostrazi,la stoparea distrugerii si furtului a ceea ce ne-a mai ramas(vezi padurile) si in general la tot ceea ce inseamna un trai mai bun si decent de viata…La noi,este o jungla,unde supravietuieste cine poate….NU cred ca UE vrea fabrica la Hidromecania…UE vrea piata de desfacere(in asta,incet dar sigur se va transforma Romanica).Cat despre investitorii straini care mai vin pe la noi,de ce crezi ca o fac??? Le este tare drag de noi,le este mila cumva???NU,vin fiindca mana de lucru calificata este foarte ieftina comparativ cu mana de lucru din tarile lor…

 4. Octavian Razvan

  O rusine. mall-uri peste malluri si banci si giratorii si panselute, si in Spitalul Judetean se desfasoara o catastrofa umanitara continua. Mergeti la Urgente si vedeti in ce mizerie lucreaza medicii, in ce lipsa de spatiu, si cum sutele de bolnavi dintr-o zi stau cate 11-14 ore pana sa fie consultati. Apoi, daca ai nevoie de consult multidisciplinar, adio, ca sectia de ORL e la mama naibii, penumologia la mama dracului si tot asa, in timp ce in mall-uri, nu-i asa, totul e la un loc. O mare rusine sa construiasca in centrul orasului mall-uri, Hau-Hau Residences, cand, repet, in spitalul judetean are loc o catastrofa umana in forma continuata.

  • Complet de acord Razvan, acolo era locul perfect pentru un modern spital judetean dar din pacate unii considera ca un mall este mai profitabil decat un spital.

 5. Brasovul nu are o sala de spectacole adevarata.S-a creat un spatiu pentru Filarmonica la parterul unui bloc, avem o sala de opera si opereta facuta de sasi, nu avem o sala de spectacole pentru copii , etc.Brasovul este cel mai curat oras din tara (ce clasament!!!) dar mizeria de pe langa Complexul mare-Bdul Saturn sau cea de pe langa Complexul din Bartolomeu nu o vede primaria.Nici cladirile din centrul vechi care sunt bijuterii de arhitectura si stau sa cada.Incepand de la Hidromecanica pana in Piata Sfatului toate cladirile sunt mazgalite de tineri retardati si nu ia nimeni nici o masura.In Brasov se pun floricele in giratorii si se bordureaza a nu stiu cata oara strazile .Si asta cu impozite colosale platite de cetateni.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*