Social, Stiri Brasov

Pentru plata primului salariu compensatoriu al disponibilizaților Tetkron este nevoie de 230.000 de lei

tetkronMembrii Adunării Generale a Acționarilor Tetkron au reușit să ia astăzi o decizie în ceea ce privește plata salariilor compesatorii pentru cei 104 angajați disponibilizați, după ce ieri nu s-a putut lua o decizie, având în vedere că de la ședință a lipsit chiar conducerea Tetkron.

Consilierul local Ciprian Bucur a precizat că, până pe data de 20 august, cei 104 salariați își vor primi primul salariu compensatoriu, pentru plata acestuia fiind nevoie de 230.000 de lei, aceasta fiind suma brută. „Diferența, până la cele șase salarii compensatorii prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă, va fi achitată în funcție de situația financiară a societății”, a explicat consilierul local.

Plata salariilor va fi aprobată joia viitoare

La ședința de astăzi a participat și contabilul Tetkron, care a prezentat situația financiară a societății. „Acesta a invocat faptul că în lipsa bugetului, societatea nu poate achita salariile compensatorii.  Decizia AGA a fost ca până marți să prezinte un buget, în care să includă inclusiv plata unui salariu compensatoriu pentru cele 104 persoane disponibilizate. Joi, la ora 11.00 este programată o nouă ședință a AGA în care să se aprobe acest buget. De asemenea, tot atunci urmează să aprobăm plata primelor salarii compensatorii până la data de 20 august.  Angajaților aflați pe lista de disponibilizări li s-a făcut lichidarea la zi, iar Tetkron poate efectua cheltuieli în luna august de maxim 1/12 din cele efectuate în anul 2015”, a punctat Ciprian Bucur.

O serie dintre salariații Tetkron care au fost disponibilizați începând de ieri ar putea fi angajați în cadrul noului serviciu public de termoficare. „Important pentru noi este ca la noul serviciu să angajăm oameni bine pregătiți și cu experiență în acest domeniu ”, a spus Ciprian Bucur.

Inventarul debranșărilor

De asemenea, AGA a mai decis ca până în data de 10 august, conducerea Tetkron să obțină de la asociațiile de proprietari o evidență clară privind numărul apartamentelor debranșate, precum și a celor racordate la sistemul centralizat de termoficare. „Avem nevoie de o situație reală a numărului de beneficiari pentru a putea pregăti bugetul acestui serviciu”, a explicat Bucur.

După dezbateri îndelungate, Consiliul Local a aprobat soluția de salvare a termoficării: se înființează un serviciu public, dar apa caldă va veni, în cel mai bun caz, după mai bine de o lună!

 

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*