Social, Stiri Brasov

Brașovul „rural” din zona Timiș-Triaj va avea într-un final canalizare

Scripcaru harta canalizareProiectul de introducere a canalizării în Timiş – Triaj și Fundătura Hărmanului se apropie de final, iar până la finele lunii, locuințele din această zonă vor fi racordate la noua rețea. Până acum, toate aceste locuințe erau racordate la o rețea veche a CFR-ului, care nu mai corespundea, astfel că în permanență erau probleme, conductele fiind mai tot timpul colmatate. Lucrările de amenajare au demarat din ianuarie 2014 și au vizat introducerea unei noi rețele de 5,5 km.

„Sperăm ca până la sfârșitul săptămânii viitoare să reușim legarea sistemului de pompare la rețeaua de curent, după care în maxim două zile vor fi finalizate lucrările de trecere pe noul sistem de canalizare și legarea la rețeaua de canalizare de pe strada Filiași prin utilizarea unei proceduri de relining pe sub strada Hărmanului (introducerea rețelei noi de canalizare pe vechiul traseu – n.r.). Estimăm că până la finele lunii canalizarea să fie funcțională, astfel încât cea mai mare parte a locuitorilor din zona Timiș-Triaj și Fundătura Hărmanului să beneficieze de aceleași standarde ale serviciilor publice ca în restul orașului”, a explicat primarul Brașovului George Scripcaru.

Aceste lucrări au fost cuprinse într-un prgram mai amplu derulat de către Compania Apa Brașov cu fonduri europene prin Porgramul Operațional Sectorial 2007 – 2013 (ce a vizat și introducerea de rețea de canalizare în Stupini, precum și reabilitarea mai multor rețele de apă din oraș), valoarea investițiilor la nivelul municipiului Brașov fiind de 35 de milioane de euro. Primăria Brașov a participat la cofinanțarea lucrărilor cu 700.000 de euro.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

2 Comentarii

  1. Ce bine ar fi daca toata populatia Romaniei ar beneficia de conditii de apa si canalizare in urmatorii 10 ani. Ne-am putea numi si noi, in sfarsit, o tara civilizata!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*