Stiri Brasov, Turism

Americanii de la Lonely Planet recomandă Brașovul ca bază de pornire pentru turismul activ din Transilvania

schi poianaTransilvania înseamnă mai mult decât castele și legende cu vampiri, scrie celebrul ghid turistic Lonely Planet.

Regiunea Centrală a României atrage iubitorii de natură cu vârfurile sale alpine spectaculoase, dar și cu cea mai mare populație de urs brun din Europa, în timp ce iubitorii de adrenalină pot sari de la aleile pietruite și turnurile de basm la cursele cu snowmobilul pe lacurile înghețate sau la mersul mersul cu bicicleta pe drumurile de munte întortocheate.

 

Brașovul este unul dintre cele mai vizitate orașe din Transilvania, în primul rând datorită arhitecturii baroce și atmosferei boeme. Astfel, orașul poate fi o bază pentru a explora împrejurimile, scriu cei de la Lonely Planet, care fac apel la turiști să devină active și să plece în cinci excursii recomandate de ghid. Cel mai mare ghid turistic din lume recomandă schiul pe pârtiile din Poiana Brașov, trek-ul în Parcul Național Piatra Craiului, observarea urșilor bruni în Valea Strâmbă, Mersul cu bicicleta pe Transfăgărășan, precum și cursele cu snorwmobilul la Bâlea Lac și șederea la Hotelul de Gheață de la Bâlea.

 

Americanii spun că Poiana Brașov a devenit o atracție importantă pentru turiștii cu buget mic, datorită prețurilor sale mici. „Una dintre cele mai mari stațiuni din România, Poiana Brașov, este înrădăcinată la baza masivului Postăvarul, la doar 12 km de Brașov. Zona de schi de14 km poate fi considerată mică, în comparație cu alte stațiuni alpine europene, dar pârtiile sunt perfecte pentru începători și schiori intermediari”, explică americanii, care precizează că un ski-pass costă între 140 de lei pentru o zi și 390 de lei pentru patru zile.

 

Transilvania nu duce lipsă de munți, trasee montane și cabane plasate strategic. Parcul Națonal Piatra Craiului, care se întinde pe 148 de kilometric pătrați, este una dintre favoritele turiștilor activi, având păduri dese de molid, tânci abrupte și peșteri adânci, la doar 17 kilometri de Brașov. Piatra Craiului este considerată cea mai lungă și cea mai mare creastă din România (mai mult de 24 km lungime, cu cel mai inalt vârf la 2.238m), unul dintre cele mai spectaculoase obiective turistice din Carpați.

 

Ghidul mai spune că populația de 5.500 de urși bruni, cea mai mare din Europa, cutreieră pădurile de fag și de stejar din jurul Brașovului. „Aveți posibilitatea de a le a-i observa într-o serie de ascunzători, cea mai populară fiind cea de la Valea Strâmbă, la 50 de kilometric de Brașov”, recomandă celebrul ghid turistic.

 

Transfăgărășanul este prezentat ca o atracție pentru pasionații de cicloturism, cei de la Top Gear considerând-l cel mai frumos drum din lume. Totuși, spun cei de la Lonely Planet, drumul este recomandat doar pentru cicliștii avansați.

Odată urcați la Bâlea Lac, turiștii sunt sfătuiți să aleagă o plimbare cu snowmobilul pe lacul înghțat și să se cazeze la Hotelul de Gheață, singurul de acest gen din Europa de Est.

 

 

 

Transilvania este regiunea de top aleasă de celebra editură americană de ghiduri turistice Lonely Planet în ediția „Best in travel 2016”.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Pingback: Reclama făcută de Lonely Planet Transilvaniei a dezvoltat turismul activ. Cum l-a ajutat această promovare pe un brașovean să aducă mii de turiști în munții românești - Biz Brasov

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*