Stiri Brasov

Cum va arăta prima trecere de pietoni inteligentă care va fi amenajată, luna viitoare, în cartierul Tractorul

Trecere peitoni strada Independenteiâ (1)Primăria Brașov va implementa un proiect pilot în vederea creșterii siguranței rutiere și pietonale, pe timp de noapte, în zona trecerilor de pietoni. Astfel, pe strada Independenței, ar urma să fie amenajată luna următoare prima trecere de pietoni inteligentă din municipiu. Practic aceasta va avea un sistem de iluminare deosebit, care va părea desprins din viitor. După cum ne-a explicat administratorul public al Brașovului, Miklos Gantz, pe ambele părți ale străzii în dreptul trecerii de pietoni vor fi montați stâlpi de iluminat pe care vor fi instalați senzori de mișcare, iar în momentul în care o persoană va vrea să traverseze și va intra în raza de acțiune a senzorului intensitatea becului va crește. De asemenea, în asfalt, de-a lungul străzii de o parte și de alta a „zebrei” vor fi montate două șiruri de LED-uri, care se vor aprinde tot în momentul în care pietonul ajunge în dreptul senzorilor și se angajează în traversare.

Cu alte cuvinte, atunci când trecerea de pietoni se aprinde, este clar că un pieton va vrea să traverseze, iar acest lucru le va sări în ochi și șoferilor „mai grăbiți”. „În maximum o lună vom demara lucrările pentru cel mai modern sistem de semnalizare a unei treceri de pietoni. Este vorba de un proiect pilot, după care vom face o analiză a eficienței acestui sistem. Pentru noi, prima opțiune în ceea ce privește realizarea acestei amenajări este strada Independenței. Noua trecere va fi monitorizată în cursul acestui an, se vor efectua reglaje la sistemele electronice, iar dacă se va dovedi eficientă, vom încerca să găsim resursele financiare pentru amenajarea unor treceri de pietoni de acest gen în mai multe zone intens circulate din Brașov”, a precizat administratorul public al Brașovului. Totodată, și stâlpii pe care vor fi instalați senzorii și lampadarele vor avea elemente reflectorizante, care să le sară în ochi șoferilor.

Proiect realizat pe banii celor care se ocupă de iluminatul public

Proiectul care are titlu experimental va fi realizat de către societatea care administrează iluminatul public din municipiu și sunt finanțate în totalitate de către acesta. În Brașov, singura trecere care are sistem de avertizare cu led-uri încorporate în asfalt se află la Spitalul Județean, însă șirul luminos sclipește tot timpul, indiferent dacă sunt sau nu pietoni care vor să traverseze. Reprezentanții societății care va executa lucrările supun că prin montarea lampadarelor și a fluxurilor luminoase din asfalt se va obţine un contrast pozitiv pe fiecare bandă de circulaţie, ce va determina observarea în timp util a pietonilor antrenaţi în traversarea străzii.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

3 Comentarii

  1. Foarte tare!

  2. Recomand presei sa ii intrebe pe stimabili daca nu ar fi mai bine ca trecerile sa fie luminate mai puternic tot timpul. Iar luminitele alea sa functioneze doar ele pe senzor??
    Daca lumina nu e constant mai puternica in dreptul trecerilor, soferul se va obisnui cu ideea ca nu sunt pietoni daca nu se aprinde becul. Si cand sistemul va avea o eroare si becul nu se va aprinde… cineva va fii nefericit.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*