Stiri Brasov

7 noi sensuri giratorii sunt în plan pentru 2016. Vezi ce intersecții vor fi reamenajate

Sens-Giratoriu-400x254În vederea descongestionării traficului din anumite zone aglomerate ale orașului, autoritățile brașovene își propun pentru acest an reamenajarea a șapte intersecții din municipiu, dar și din Poiana Brașov. După cum a precizat administratorul public al Brașov, Miklos Gantz, intenția municipalității este de a construi sensuri giratorii în aceste intersecții, astfel ca traficul să se desfășoare mai fluent. Ţinând cont că zona de la Ceasu` Rău este una dintre cele mai aglomerate din oraş la orele de vârf, reprezentanţii municipalităţii împreună cu cei ai Poliţiei Rutiere au decis să amenajeze înlocuiască semaforul din intersecție cu un rond. „Sensul giratoriu se va amenaja în zona insulei existente în fața Aulei Universității spre strada 13 Decembrie, astfel că și zona pietonală și parcarea din fața Aulei vor fi reamenajate, urmând ca unghiurile de intrare ale celor patru străzi care se întâlnesc în această intersecție (Castanilor, Iuliu Maniu, 13 Decembrie, Traian Grozăvescu) să fie modificate, astfel încât să existe vizibilitate optimă la intrarea în giratoriu”, a explicat Miklos Gantz.

Trei noi giratorii în zona Astra

Și în alte trei intersecții din municipiu, semafoarele vor fi înlocuite de ronduri. Astfel, este propusă amenajarea de sensuri giratorii în intersecția de la Uranus cu Saturn (Piața Astra zona orizont), de la Uranus cu Calea București și Zorilor și de la intersecția Zorilor cu Carpaților, unde traficul este destul de intens, iar din această cauză intrarea și ieșirea din strada Zorilor se face greoi la orele de vârf. De asemenea, dezvoltatorul care vrea să amenajeze un mall pe platforma fostei uzine Hidromecanica a solicitat municipalității amenajarea unui sens giratoriu în intersecția străzilor Nicolae Titulescu cu Dimineții, motivând că acesta este necesar în special pentru a se putea asigura aprovizionarea noului centru comercial. Investiția ar urma să fie realizată pe banii dezvoltatorului, așa cum s-a procedat de altfel și în cazul sensului giratoriu de la Camera de Comerț, care a fost construit tot cu finanțare privată pentru a asigura accesul spre noul centru comercial.

Două sensuri giratorii în Poiană

Resistematizări ale circulației sunt propuse a se realiza și în Poiana Brașov, după cum a declarat Miklos Gantz. „În Poiana Mică, odată cu finalizarea lucrărilor la parcarea multietajată din zonă în această primăvară avem intenția de a amenaja un sens giratoriu pe drumul Poienii, astfel ca să fie asigurat un acces optim spre noua parcare, dar și spre terminalul de autobuze și autocare care va fi amenajat lângă parcare”, a explicat Gantz. Tot în Poiană mai este în plan amenajarea unui sens giratoriu la intersecția Poiana Soarelui (care vine dinspre Brașov) cu strada Poiana Ursului (spre Complexul Favorit) și accesul spre parcarea mare de la capătul liniei 20.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

4 Comentarii

    • Asta te preocupa defapt??!Daca tu nu mergi in mall asta nu inseamna ca nu e cerere!Problema e ca nu se intervine unde e nevoie mai mare si anume pe 13 Decembrie, unde toti care vor sa mearga pe oricare strada din cartier trebuie sa parcurga si sa contribuie la infernala coada formata!!!Goga, Aleea Constructorilor si Socec sunt strazile al caror acces e conditionat de ocolitul inutil si contributia la ambuteiajul creat zi de zi pe 13 Decembrie!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*