Stiri Brasov, Timp liber

Trambulina de sărituri cu schiurile din Săcele lăsată pradă degradării, din cauza neputinței autorităților. Zeci de copii sunt astfel nevoiți să facă naveta la Râșnov

trambulina sacelePentru municipiul Săcele, săriturile cu schiurile au fost dintotdeauna o tradiție, lucru dovedit și de zecile de copii care încă practică acest sport chiar dacă sunt nevoiți să străbată câteva zeci de kilometri până la Râșnov pentru a se putea antrena. Profesorul săcelean Gheorghe Băilă, antrenor în cadrul Clubului Sportiv Brașovia, a precizat faptul că secția de la Săcele nu își mai poate desfășura activitatea în oraș încă de prin 2006, când trambulina amenajată în 1985 a început să se degradeze. „Era singura trambulină acoperită cu material plastic care a fost adus în 1985 din Republica Federală Germană, iar acest plastic a rezistat până în 2006, când a început să se fure, iar apoi trambulina a început să se degradeze, ajung o ruină”, a explicat antrenorul.

Acesta a precizat că CS Brașovia nu a putut investi în modernizarea și întreținerea trambulinei dată fiind situația juridică incertă a terenului pe care se afla baza sportivă, pe Valea Largă. Aceasta este și unda dintre cauzele pentru care municipiul Săcele a ratat finanțarea companiei private OMV care s-a orientat și a investit în amenajarea bazei de sărituri cu schiurile de la Râșnov. Acesta a ținut să sublinieze faptul că „pepiniera” de săritori cu schiurile este la Săcele și este necesară o investiție în reamenajarea bazei sportive de pe Valea Largă. Acesta vrea să se implice în conturarea unui astfel de proiect astfel că a decis să candideze pe lista de consilieri locali a PMP pentru alegerile locale din 2016.

„Clubul nu a avut acte pe acest teren și am făcut demersuri de ani buni la Ministerul Mediului pentru a fi puși în posesie, dar nu am primit un răspuns nici până în ziua de astăzi. Avem copii care fac parte din lotul național și le este greu cu această navetă pentru că pierd câteva ore bune pe drum până la Râșnov, iar totul este pe cheltuiala lor. De exemplu, recent a avut loc Cupa Brașovia la care au fost 84 de participanți, dintre care 74 au fost de la Săcele”, a subliniat Gheorghe Băilă.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*