Stiri Brasov

De luni, carnea de miel va fi comercializată şi în pieţe

mieiDe lunea viitoare, braşovenii vor putea cumpăra carne de miel şi din cele cinci pieţe agroalimentare din oraş. Vor fi amenajate spaţii special destinate vânzării mieilor.

Primăria Braşov a început amenajarea unor spaţii speciale pentru această activitate, bine delimitate, astfel încât comerţul să se poată face în cele mai bune condiţii de siguranţă alimentară. Producătorii şi comercianţii îşi vor vinde aici carnea proaspătă. „Vor fi aceleaşi tronsoane ca şi anul trecut pentru aceste activităţi. Am început deja igienizarea acestor spaţii, astfel ca să fie pregătite până lunea viitoare. Comercianţilor le vom pune la dispoziţie butucul de tranşare, bonetă şi halat, dar şi galantar şi tarabe”, a explicat Miklos Gantz, administratorul public al Braşovului. Autorităţile locale, împreună cu reprezentanţii Prefecturii, ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi firmelor de salubritate au avut deja o întâlnire în care au stabilit cu exactitate cum se va desfăşura activitatea de comercializare a mieilor în pieţe, astfel ca să nu fie nici un fel de probleme.

Faţă de anul trecut, braşovenii care vor să mănânce carne de miel de sărbătorile pascale vor trebui să pregătească mai mulţi bani pentru achiziţia acesteia. Potrivit ciobanilor, preţul unui kilogram de carne de miel va creşte faţă de anul trecut cu aproape 10%, de la 23 la 25 de lei. Cauzele sunt multiple – subvenţia pe cap de ovină a scăzut, s-a adăugat şi impozitul pe animale, dar şi preţul crotaliului, pe care nu-l mai suportă statul, ci fermierul.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*