Economic, Stiri Brasov

Fotogalerie: Miele vrea să mai angajeze 70 de persoane la Feldioara

*Fabrica din judeţul Braşov produce lunar 3,4 milioane de unităţi electronice de control pentru electrocasnicele premium ale concernului, fiind nevoie de 25 – 30 de tiruri pe lună pentru a le transporta în Germania

miele fabricaCompania germană Miele, care deţine o fabrică la Feldioara, şi-a majorat numărul de angajaţi de la 120 la 180 de persoane în cursul anului 2013. „Acum suntem 180 şi intenţionăm să angajăm încă 70 de persoane în anul fiscal 2014 – 2015”, ne-a declarat Hartmut Hohaus, directorul general al Miele Tehnica SRL. Fabrica de la Feldioara este una din cele 12 fabrici ale concernului din întreaga lume. Dintre acestea, opt sunt în Germania, celelalte trei fiind situate în Austria, Cehia şi China. „Fabrica de la Feldioara este a doua din grup care produce plăci electronice şi unităţi electronice de control pentru toată aparatura Miele”, a mai spus Hohaus.

„Suntem aici pentru cel puţin 20 – 30 de ani”

Investiţia iniţială de 24 de milioane de euro în fabrica inaugurată în 2009 este programată a fi recuperată anul viitor. „Vom continua investiţiile aici. Suntem în plin proces de investiţii, cifrate la 2,2 milioane de euro, şi care constau în achiziţia şi asamblarea celei de a patra linii de producţie, după care ne vom gândi chiar la dublarea suprafeţei de producţie”, a mai spus sursa citată.
În prezent suprafaţa de producţie este de 5.000 de metri pătraţi, dar Miele deţine la Feldioara o suprafaţă de 13,4 hectare de teren pe care se va putea dezvolta în voie în următorii ani. „În momentul în care am deschis fabrica din România ne-am gândit că ne vom dezvolta uşor, dar sigur în următorii ani. Noi suntem aici pentru cel puţin 20 – 30 de ani. Nu vrem să plecăm”, a explicat Hohaus.
Fabrica de la Feldioara produce în prezent 3,4 milioane de piese anual, urmând ca, odată cu instalarea noii linii de producţie, numărul acestora să se dubleze. „Lunar, pe poarta fabricii ies aproximativ 25 – 30 de tiruri cu piese produse aici, acestea mergând spre celelalte fabrici ale grupului unde sunt asamblate în electrocasnicele produse de grupul Miele”.

Parteneriat cu Universitatea Transilvania

Miele a pornit mai multe proiecte în parteneriat cu Universitatea Transilvania, unul dintre acestea vizând dotarea unui laborator cu calculatoare şi cu o tablă interactivă. „ Pentru început investiţia va fi de aproximativ 7.000 de euro. Laboratorul facultăţii de Electronică se va numi Miele Laboratory în urma dotărilor pe care le vom realiza”, ne-a declarat Aurelia Florea, HR Manager al fabricii din România a grupului Miele .
„Nu este foarte uşor să găsim forţă de muncă, pentru că Braşovul nu a fost până acum un centru important din punctul de vedere al industriei electronice. Dar găsim specialişti pentru că Miele este un nume, este un brand premium foarte cunoscut mai ales în străinătate”, a explicat sursa citată.

Vor să ajungă la afaceri de 55 de milioane de euro în următorii trei ani

Din luna octombrie, Miele Tehnica SRL produce subansamble electronice pentru cea mai modernă linie de aparate Miele de până acum – Generaţia 6000. Linia vine cu elemente inovatoare – un aspirator cu un nivel foarte scăzut de zgomot, o maşină de spălat fără mâner care se deschide prin doar două bătăi pe suprafaţa uşii, o interfaţă intuitivă de operare pe ecrane TFT etc. Partea de electronică a acestor electrocasnice, care vor permite inclusiv comunicarea de la distanţă folosind aplicaţiile Smartphone, va fi realizată în două fabrici – una în Germania, cea de-a doua fiind amplasată în Feldioara.
Miele Tehnica a încheiat anul fiscal 2012 – 2013 cu o creştere a afacerilor de 39% fata de anul precedent, , pentru următorii ani mizând pe un business de 55 de milioane de euro, de asemenea numărul de angajaţi urmând să crească, , până la aproximativ 300 de persoane.
Concernul Miele a încheiat anul fiscal 2012 – 2013 cu o cifra afaceri de 3,15 miliarde de euro, având peste 17.250 de angajaţi în întreaga lume, două treimi dintre aceştia fiind în Germania.

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

3 Comentarii

  1. BUNA ZIUA, MA NUMESC EVA ,SUNT DIN HOGHIZ ,M-AR INTERESA PROGRAMUL DE LA MIELE FELDIOARA! SI SALARIUL NET!MULTUMESC FRUMOS!

  2. VOICU FLORENTINA

    BUNA ZIUA .DORESC SA AFLU SALARIUL NET .MULTUMESC!

  3. istrate petru alexandru

    Buna ziua as dori sa ma angajez la dumneavoastra nu am studi de cat 6 clase dar am cunostinte in domeniu suduri mig mag si elecric cu vechime in domeniu de 2 ani sunt o fire responsabila dinamica cu o buna colaborare in colectivitate daca se poate si aveti nevoie sunt dispus sa primesc orce post mi se ofera multumesc

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*