Economic, Stiri Brasov

Rolem Codlea se extinde la Cristian şi angajează încă 200 de persoane

*Compania este prima multinaţională din domeniul automotive care a pătruns pe piaţa românească

DSC02444Rolem SRL Codlea, parte a grupului german Hib Trim Part Solutions – prima multinaţională din domeniul automotive care a pătruns pe piaţa românească, îşi va extinde în acest an activitatea cu o nouă fabrică care va fi deschisă în comuna Cristian, în cadrul Olympian Park, deţinut de americanii de la General Electric. Răzvan Urdea, directorul general al Rolem, a anunţat că investiţia se va ridica la aproximati 8 – 10 milioane de euro, iar odată cu punerea în folosinţă a acesteia vor fi create până în 200 de noi locuri de muncă. În prezent, grupul german deţine o fabrică la Codlea şi una în Germania, 90% dintre angajaţii productivi fiind în România. Potrivit lui Urdea, anul acesta se mizează pe o creştere a afacerilor grupului de la 65 la 70 de milioane de euro. „Este o creştere uşoară, dar bună. Iniţial ne-am gândit la o creştere de până la 80 de milioane de euro, dar clienţii noştri ne-au explicat că este posibil să nu facă comenzile prevăzute iniţial, aşa că am amendat puţin acest buget. De altfel, de asta am şi luat decizia de a deschide o nouă capacitate de producţie – deoarece am primit proiecte noi pe care urmează să le derulăm în România”, a precizat Urdea. La fabrica din Codlea sunt angajate aproximativ 1.200 de persoane, anul trecuit fiind create 200 de locuri de muncă. „Deocamdată nu avem probleme în a găsi muncitori. Poate şi pentru că zona Braşovului, care a fost una destul de industrializată, a avut o forţă de muncă bine pregătită în acest sens”, a spus Urdea.
Firma Rolem a fost înfiinţată în toamna lui 1994, cu un număr de aproape 300 de angajaţi şi pentru început un contract solid cu Mercedes. Atunci aceasta era deţinută în coproprietate de concernul german Daimler şi de omul de afaceri Ion Ţiriac. În 1998, Daimler a vândut divizia de componente de lemn către Draexlmaier. În 2010, grupul german a fost cumpărat de fondul de investiţii german Mutares AG, acesta relansând producţia de serie pentru alte noi piese pentru gama BMW. În prezent, cei mai importanţi clienţi ai companiei Rolem sunt BMW, Daimler şi grupul Volkswagen-Audi.
Rolem produce ornamente de lemn pentru interiorul maşinilor de lux ale brandurilor Mercedes, BMW, Audi, Volkswagen sau Porsche.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

17 Comentarii

 1. Pingback: O fabrica din domeniul automotive va angaja 200 de persoane in comuna Cristian

 2. Mașina nu e pe trecerea de potniei. Dacă ar fi fost „pe trecere”, ar fi blocat traficul pe sensul dinspre Brașov. Zebra se termină unde e prima linie de pe carosabil, care-i și mai subțire, iar acolo unde-i parcată mașina e un fel de parcare pentru mașinile poliției. Nu există trotuar acolo, după cum se vede și din poză, asfaltul e la același nivel peenă la clădire. Azi am trecut de două ori pe acolo și pot spune că articolul tău e doar o cioacă. E criză de subiecte cumva?

 3. As zice asa> unu: masina de Politie e patcraa pe trecere de pietoni, deci trebuie sanctionata. Doi: trecerea de pietoni este marcata cu incalcarea legii, in dreptul unui acces auto (putin importa ca accesul se face in curtea Politiei sau a lui nea Mardare). Deci, tot politistii care au avizat marcajul (si Primaria care l-a executat) trebuie sanctionati (din pacate, ma tem ca ipotetic de alti politisti). In ipoteza UNU, procesul verbal de amenda pentru parcare ilegala poate fi lesne doborat in instanta sub pretextul DOI, ilegalitatea marcajului.

 4. nicolae .grozavu

  as dori sa lucrez la firma dumneavoastra am cal de mec masini si utilaje sc maistri mecanici

 5. Pingback: O fabrica din domeniul automotive va angaja 200 de persoane in comuna Cristian - Property Buzz

 6. Julea loredana

  De e posibil a esere registrta pentru oferta di lavoro,am lucrat in rolem in slaif 2ani am facut lichidarea de comun acord acum sint in italia vreau sa ma intorc acasa de e posibil ca acest mesaj e luat in consideratione.

 7. Timofte alina

  Buna seara asi dori sa lucrez si eu la dumneavoastra ce imi trebuie la angajare

 8. Martis marius

  As dori să ma angajez la firma dumneavoastră dc se poate va multumesc sunt muncitor necalificat

 9. Iagăr Ciprian

  Buna seara mă numesc iagăr Ciprian și am lucrat la Timișoara srl adient fabrica vw și vreau să plec ucrez la dv mulțumim nr tel este 0758575368

 10. Buna.As dori și eu să mă angajez

 11. Bună ziua sînt baranga vasile george şi vreau vă rog frumos să mă primiți şi pe mine la şervețele vă multumesc

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*