Economic, Stiri Brasov

Tohan Zărneşti „furnizează” facturi la energie electrică cu 20% mai mari

* Directorul companiei, Mircea Tanţău, spune că sunt pierderi pe reţea, dar că în contul acestor majorări firma va executa lucrări de întreţinere instalaţiilor electrice firmelor din perimetrul sucursalei Romarm

O serie de investitori care au achiziţionat în urmă cu şapte ani mai multe hale ale societăţii UM Tohan Zărneşti, companie care face parte din Romarm, se plâng că societatea le livrează facturile de energie electrică majorate cu 20%. „Ne-am dus la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei şi am sesizat acest lucru, după care ANRE a dat o amendă de 60.000 de lei companiei pentru acest lucru. Cu toate acestea, ei continuă să ne furnizeze facturile cu aceeaşi majorare de 20%, motivând că sunt pierderi pe reţea care trebuie recuperate”, ne-a declarat Cătălin Ivan, unul dintre investitori, care deţine o fabrică de lavoare.
Directorul fabricii zărneştene, Mircea Tanţău, susţine că „avem pierderi pe reţea de 22%, acesta este motivul pentru care majorăm facturile, dar ei ştiu acest lucru, pentru că în urmă cu trei ani am încheiat contracte care prevedeau exact această majorare care viza recuperarea pierderilor”. „Săptămâna viitoare îi vom convoca pe toţi cei 11 investitori care deţin companii în perimetrul UM Tohan şi le voi propune un nou contract, care să cuprindă obligaţia noastră ca în contul acestei majorări să le asigurăm întreţinerea instalaţiei electrice, astfel încât să nu mai aibă probleme pe viitor. În cazul în care nu doresc acest lucru, le voi propune să îşi aducă singuri energia electrică şi să încheie contracte de furnizare cu Electrica”, a mai spus sursa citată.
Filiala din Zărneşti a companiei naţionale Romarm a încheiat anul 2011 cu un profit de 134.838 de lei, în scădere faţă de câştigul de 224.326 lei înregistrat în 2010, şi cu o cifră de afaceri de 17,878 milioane de lei, mai mare cu aproape 50% faţă de cea înregistrată în anul anterior (12,354 milioane de lei), având un număr de 475 de angajaţi.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Pingback: UM Tohan vinde energie electrică la suprapreț - News BrasovNews Brasov

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*